Mještani Stabline i putnici – nemoćni, zbunjeni i ljuti

0

Zadnjih nekoliko dana dobili smo brojne pozive mještana Stabline, kao i putnika koji prometuju Jadranskom magistralom na dijelu koji prolazi kroz to naselje.

Naime, u tijeku su radovi koje financiraju Hrvatske ceste i obavljaju se u blizini restorana Pećina. No, ljudima koji su nas kontaktirali potpuno je nejasno zašto se znakovi zabrane prolaska postavljeni kod Čeveljuše i kod bivšeg Mediterana. Na tome dijelu magistrale nema nikakvih radova, ali živi veći broj stanovnika, te se nalaze tri trgovine, i to prehrambenih proizvoda, građevinskoga materijala i poljoprivredna ljekarna. Sam pogled na parkirni prostor tih trgovina govori sam za sebe, automobila, odnosno kupaca gotovo i da nema, a, kako smo izviješteni, zbog zabrane prometovanja tim dijelom magistrale, nije im moguće ni robu dopremiti.

1.

2.

3.

4.

Domaći ljudi govore nam da su i turisti potpuno obezglavljeni i teško se snalaze. Pokušat ćemo saznati zašto su znakovi postavljeni baš na postojećim lokacijama i mogu li se izmjestiti na druga mjesta, čime bi se normalizirao život mještana i putnika na tome području.

5.

6.

8.

Share.

About Author

Comments are closed.