Ministar Ćorić i gradonačelnik Milan potpisali ugovor o izgradnji sortirnice

0

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić i metkovski gradonačelnik Dalibor Milan potpisali su danas Ugovor za izgradnju i opremanje postrojenja za sortiranje odvojeno prikupljenog otpada u Metkoviću, piše likemetkovic.

Ukupne vrijednosti projekta je oko 11 milijuna kuna od čega je 9,4 mil. nepovratnih sredstava iz europskih fondova. Sortirnica bi trebala biti u funkciji do sredine 2021. godine, a cilj je odvajati 25% otpada prikupljenog na području grada. Prema riječima gradonačelnika Milana, uskoro će biti gotova projektna dokumentacija za kompostanu koja s reciklažnim dvorištem čini jednu cjelinu.

ministar ćoric sortirnica milan dalibor_1

Župan Nikola Dobroslavić je izjavio da će do studenoga ove godine biti raspisan natječaj za izgradnju Centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje koji bi trebao biti konačno odredište prikupljenog otpada. Ova u Metkoviću je prva od ukupno četiri sortirnice koje bi trebale biti izgrađene na području Županije.

Prilikom potpisivanja ugovora ministar Ćorić je istakao da Hrvatska ide prema kružnom gospodarenju otpadom te da su ovi projekti dijelovi toga sustava te je potakao lokalnu upravu da ide dalje u realizaciji projekata vezanih uz gospodarenje otpadom.

U odvojenim projektima Grad Metković i komunalno poduzeće Čistoća Metković d.o.o. su nabavili 8000 posuda za odvajanje otpada a uskoro bi trebala biti nabavljena dva nova vozila za prikupljanje otpada.

 

Share.

About Author

Comments are closed.