Nema više neporaženih u Prvoj županijskog ligi

0

Nema više neporaženih u Prvoj županijskoj ligi, ‘pali’ su u 4. kolu i Croatija, koja je izgubila 1:0 u Čibači, te ONK Metković, koji je poražen 2:1 na Grudi. Slaven je slavljem protiv ONK Metković, a zahvaljujući uspjehu Župe dubrovačke, preuzeo vrh zbog bolje pogodak razlike, točnije, postigao je više pogodaka od sastava iz Gabrila. Razlika im je ista. Njima se na vrhu s 9 bodova pridružio i Konavljanin, koji je dobio i treću utakmicu kod kuće. Nakon Maestrala i Slavena, na Šupjaci je pao i Hajduk 1932.
U Čibači je pobjednik odliučen u 39. minuti: Bruno Pralas je izborio kazneni udarac, koji je realizirao kapetan Župe dubrovačke Velimir Kajba. Taj pogodak će se posebno pamtiti jer je to prvi pogodak u mreži Croatije ove sezone. Obrana aktualnog prvaka bila je 309 minuta čiste mreže. Imala je Župa dubrovačka još nekoliko prilika za novi pogodak, ali i Croatija. Skakalo se na svaku loptu, na trenutke je bilo i grubih prekršaja, te je sudac Miho Krešić morao posegnuti za žutim, a na kraju, u posljednjim trenucima, i za crvenim kartonom (drugi žuti Nemanja Milodanić). Međutim, kad je odsvirao kraj, stisak ruke jednih i drugih, Frane Lojić, trener Croatije, odmah je krenuo prema klupi domaćina, te čestitao Josipu Papiću, treneru Župe dubrovačke.

Na Gnjilama je poveo ONK Metković. Josip Plečaš je bio strijelac u 22. minuti. Slaven se iz minusa izvukao pet minuta poslije. Izborio je kazneni udarac, a siguran realizator je bio Ivan Pulić. Mreže su mirovale do 81. minute, a tad je radost domaćinu donio Goran Obradović. 

Maestral je stigao do prve pobjede i prvih bodova. Dobio je kod kuće Sokol, kojem je to treća nula u gostima, a ima pobjedu na svojim Lužama protiv Gusara, koji je sad izgubio i u Smokvici od Jadrana.

U Krvavcu je Maestral vodio s 2:0. Maestralno je otvorio utakmicu. Ivan Šutalo je pogodio u 9., a Andrija Bebić u 12. minuti. Sokol je ublažio poraz u 81. minuti. Franjo Penava je pogodio mrežu domaćina. U Smokvici je Jadran poveo u 2. minuti pogotkom Neda Mušića. Gusar je izjednačio u 42. minuti iz kaznenog udarca, kojeg je realizirao kapetan Nedo Vlahović. U 73. minuti za pobjedu domaćina naciljao je Dino Pecotić.

Na Šupjaci Konavljanin je slavio protiv Hajduka 1932. pogotcima Ermina Krvavca u 3. i 59., te Paula Opušića u 50. minuti. U tri utakmice sastav iz Čilipa je postigao na svom terenu 12 pogodaka.

Na kraju o prekidu u Žrnovu. Orebić je poveo u 1. minuti. Kapetan Ante Kordić je zatresao mrežu domaćih. Sudac Ivan Grgurinović iz Ploča je u 18. minuti dosudio kazneni udarac za Žrnovo nakon čega su ga napali gostujući igrači. Nakon prvog ‘udara’ pokazao je žute kartone Anti Kordiću i Tomi Ujeviću. Budući se isto nastavilo, još i žešće, Grgurinović je isključio Ujevića. Pokazao mu izravan crveni karton, a kako je i nakon toga bilo isto, što više, istrgnuti su mu iz ruke kartoni, poderan žuti karton, gazili su ga po stopalima, te udarali u donji dio trbušnog zida, Pločanin se nije osjećao sigurnim nastaviti utakmicu, te je odsvirao kraj. Bit će, nažalost, posla za disciplinskog suca.

SEMAFOR 4. kolo
Nedjelja, 11. listopada, Krvavac
: Maestral – Sokol 2:1, Čibača: Župa dubrovačka – Croatia 1:0, Smokvica: Jadran 1929. – Gusar 2:1, Žrnovo: Žrnovo – Orebić (prekid u 18. minuti pri rezultatu 0:1, prekid skrivio Orebić), Čilipi: Konavljanin – Hajduk 1932. 3:0, Gruda: Slaven – ONK Metković 2:1.

POREDAK
1. Slaven 9 bodova (15:4), 2. Croatia 9 bodova (12:1), 3. Konavljanin 9 bodova (12:4),
4. ONK Metković 7 bodova (9:5), 5. Župa dubrovačka 7 bodova (6:4), 6. Orebić (utakmica manje) 6 bodova (14:6), 7. Jadran Smokvica 6 bodova (6:14), 8. Gusar 3 boda (3:7), 9. Sokol 3 boda (5:14), 10. Maestral 3 boda (4:21), 11. Žrnovo (utakmica manje) 2 boda (2:4), 12. Hajduk 1932. 2 boda (2:5).

RASPORED 5. kolo
Nedjelja, 18. listopada, Metković:
ONK Metković – Maestral, Vela Luka: Hajduk 1932. – Slaven, Orebić: Orebić – Konavljanin, Komin: Gusar – Žrnovo, Gabrili: Croatia – Jadran Smokvica, Dubravka: Sokol – Župa dubrovačka.

Tonći Vlašić/Dubrovački vjesnik

Share.

About Author

Comments are closed.