I ime Rogotina na vukovarskom Vodotornju

0

Vukovarski vodotoranj, simbol grada i Domovinskog rata, nakon tri godine obnove zasjao je predivnim bojama, s hrvatskom zastavom na devetmetarskom jarbolu na vrhu.

U vodotoranj visine 50-ak metara, koji je tijekom rata pogođen je s više od 600 granata utrošeno je oko 160 tona čelične konstrukcije, 84 tone čelične armature, te 500 kubika betona, na stotine metara elektro instalacija… Do vrha se može panoramskim dizalom, koji ima četiri stanice, ili pak preko 211 stepenica kroz unutrašnjost Vodotornja.

U obnovu vodotornja utrošeno je blizu 47 milijuna kuna koje je sakupilo oko 7000 donatora iz Hrvatske i inozemstva.

Među donatorima je i Mjesni odbor Rogotin, koji je prije nešto više od tri godine organizirao koncert za obnovu Vodotornja na Klancu. To prigodom prikupljeno je 9 200 kuna.

Prisjetimo se što smo tada napisali i kako je bilo:

Na Klancu, ispred crkve Presvetoga Trojstva u Rogotinu održan je veličanstveni humanitarni koncert za obnovu vodotornja u hrvatskome Gradu heroju – Vukovaru. Nastupile su ženske klape Viole iz Drvenika i Arija iz Opuzena, klape Stina iz Ploča i Kačić iz Gradca, KUD Marko Markota iz Rogotina, Pučki pivači Rogotin, te Irena Prskalo i Selma Oršulić. Mlada Rogotinka Nora Blažević odlično je vodila svečanost. Za obnovu vodotornja prikupljeno je 9 200 kuna, a ime Rogotina, na ponos njegovih mještana i svih ljudi dobre volje koji su donirali novčana sredstva, biti će upisano na popis donatora, uz obnovljeni vodotoranj.

1.. 2.. 3.. 4.. 5.. 6..

7.. 8.. 9.. 10

11 12 13 14

15 16 17 18

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.