Shrvani kolege oprostili se od omiljene glumice: Vera Zima ispraćena na posljednji počinak

0

Ispraćaj je održan u velikoj dvorani uz poštivanje epidemioloških preporuka, a svoja sjećanja na preminulu glumicu uzvanici su upisivali i u knjigu žalosti koja je bila postavljena ispred same dvorane.

Kazališna, filmska i televizijska glumica Vera Zima u četvrtak poslijepodne ispraćena je na posljednji počinak. Od glumice vedrog duha i zaraznog osmijeha na zagrebačkom Krematoriju oprostili su se članovi obitelji, prijatelji i kolege. Među okupljenima bili su i Perica Martinović, Vedran Mlikota, Marija Sekelez, ali i Goran Navojec te Igor Mešin koji su sa Zimom surađivali na HRT-ovoj seriji “Odmori se, zaslužio si”.

vera zima 1

Ispraćaj je održan u velikoj dvorani uz poštivanje epidemioloških preporuka, a svoja sjećanja na preminulu glumicu uzvanici su upisivali i u knjigu žalosti koja je bila postavljena ispred same dvorane. Vijest o smrti Vere Zime mnoge je zatekla prošlog vikenda.

vera zima 2

Mnogima omiljena glumica preminula je samo pet mjeseci nakon što je ponosno u ruke primila Nagradu Vladimir Nazor. Na svečanoj dodjeli bila je već vidno narušena zdravlja. Trebala je pomoć pri hodanju i preuzimanju nagrade, ali s lica joj nije silazio zarazni osmjeh životnog zadovoljstva i energija koja ju je uvijek krasila. Mnogi su je voljeli zbog vedrog duha, a jednu od najrecentnijih uloga ostvarila je u HRT-ovoj seriji “Odmori se, zaslužio si” u kojoj je igrala Ružu Kosmički za koju je nagrađena 2006. godine Hrvatskog društva dramskih umjetnika. “Kod glumca je najvažnija glumačka strast. Što se, pak, mene tiče, držim da je prava sreća što smo se srele Ruža Kosmički i ja!”, govorila je Zima do samog kraja o svojoj najupečatljivijoj TV ulozi. Za ulogu brižne seoske majke u kultnom filmu “Oprosti za kung-fu” Ognjena Sviličića nagrađena je Zlatnom arenom.

vera zima 3

Vijest o njezinom odlasku rastužila je njezine brojne kolege. Potresena je bila i Ksenija Erker koja je sa Zimom vezalo prijateljstvo, ali i brojni glumački projekti među kojima je i zajednička predstava ‘Nismo sve Karenjine’. – Vera je velika glumica, velikog talenta i velika prijateljica. Mi smo generacija, od mladosti smo prošle puno toga skupa i mogu samo reći: Vera, HVALA na svim dragocjenim trenucima našeg druženja. Danas znam da ljude koje volimo nosimo u srcu ma gdje god bili – kazala nam je potresena Ksenija Erker nakon što je saznala za odlazak svoje bliske prijateljice i kolegice.

vera zima

Večernji list
 

 

Share.

About Author

Comments are closed.