Odluke Stožera kršilo šest ugostiteljskih objekata

0

Obavljen nadzor u ukupno 273 ugostiteljska objekata, u 6 slučajeva utvrđeno kršenje Odluka Stožera civilne zaštite RH

Policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske su u noći 27./28. studenog, u cilju utvrđivanja provođenja Odluka Stožera Civilne zaštite o privremenom uređivanju rada i ograničavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata, obavili nadzor rada u ukupno 83 objekta na području Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije.

Obavljenim nadzorima u 6 ugostiteljskih objekata utvrđene su nepravilnosti u radu prekoračenjem radnog vremena, o čemu će se podnijeti obavijest nadležnom Državnom inspektoratu.

Nadalje, u noći 28./29. studenog, policijski službenici su u suradnji s inspektorom civilne zaštite obavili nadzor u 88 objekata, dok su u noći 29./30. studenog, obavili nadzor u 102 objekta. U provedenim nadzorima nisu utvrđene nepravilnosti u radu.

Pozivamo građane da se pridržavaju svih dosad donesenih mjera i uputa Stožera Civilne zaštite, jer samo odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze virusom COVID-19.

 

MCGP Karasovići –  zapljenjene 1492 šteke cigareta

U poslijepodnevnim satima u petak, 27. studenog, ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Karasovići pristupilo je kamper vozilo njemačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 67-godišnji njemački državljanin.

Tijekom granične kontrole, koju su zajednički obavili djelatnici carine i policijski službenici Postaje granične policije Gruda, u preinačenom prtljažnom dijelu kampera pronađene su 1492 šteke cigareta koje su oduzete uz potvrdu, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su bile namijenjene zapadnoeuropskom tržištu.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Izbjegavanje carinskog nadzora“ njemački je državljanin, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave

 

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je  sedam prometnih nesreća s ozljeđenim osobama u kojima su četiri osobe zadobile  teške tjelesne ozljede, dok je pet osoba lakše ozljeđeno. S materijalnom štetom zabilježene su tri prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 309 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 120 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 46 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 4 osobe prekršajno su sankcionirane zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 9 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 11 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 22 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Metkoviću

Najveća koncentracija alkohola od 1,12 g/kg izmjerena je u večernjim satima, 26. studenog, 22-godišnjaku koji je, bez korištenja sigurnog pojasa, upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka u Metkoviću. Vozač je isključen iz prometa te je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom u iznosu od 6.500,00 kuna, te dvomjesečnom zabranom upravljanja vozilima „B“ kategorije. To je ujedno i najveća izrečena novčana kazna u proteklom tjednu.

 

 

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

 

Share.

About Author

Comments are closed.