Veslačka senzacija Petar Šunjić vratio se u Rogotin s 4 zlata!

0

Veslačka senzacija iz Rogotina, 13-ogodišnji dječak Petar Šunjić, vratio se iz „berbe“ zlatnih medalja u Zagrebu, na Državnom prvenstvu u kajaku i kanuu na mirnim vodama, a u svom je mjestu dočekan kako to i priliči šampionima.

Uz obitelj i najbližu rodbinu, Petra su dočekali i njegovi brojni prijatelji i sumještani, ne skrivajući sreću zbog njegovih uspjeha. Presretna mama Lenka sina je dočekala s tortom, a baka Danica, koja nije skrivala suze, pobrinula se da ne nedostaje janjetine. Prijatelji su Petra dočekali s bengalkama, vidjelo se da su sa njim proživljavali sve utrke u kojima je pobjeđivao zadnjih dana.

01020304

A bilo ih je četiri. Podsjetimo, u kadetskoj konkurenciji Petar je jučer najprije u paru s Mihaelom Pavlešinom na tisuću metara osvojio prvo mjesto, a onda je trijumfirao i u pojedinačnoj konkurenciji! Sve je to ponovio i danas, u utrkama na 500 metara.

I to nakon samo mjesec dana treninga na jezeru Vlaška, u prastarom kanuu, koji je nabavljen dok je još djelovao KKK Rogotin. Prije samog prvenstva bilo je tek toliko vremena da bivši svjetski prvak Ivan Šabjan i Štefo Luth, te Marko Lipovac, trener lađara Rogotina i glavni trener KKK Marsonia iz Slavonskog Broda, čiji je Petar odnedavno član, nauče Petra barem osnovne stvari poput položaja tijela, zaveslaja i sl.

1.

2.

3.

4. 5. 6. Ponosna majka Lenka sa svojim prvakom

„Ovo je neviđena senzacija u cijelom kajakaškom i kanuističkom sportu, ljudi ne mogu vjerovati što se dogodilo. Dječak koji je sam učio voziti kanu, a tek nekoliko puta o tehnici vožnje i položaju tijela govorili su mu Ivan Šabjan i Štefo Lutz, dok sam mu ja dao nekoliko savjeta, pobijedio je u svim disciplinama u kojima se natjecao. Riječ je o ogromnom talentu koji treba podršku cijele doline Neretve. Za početa treba mu nabaviti bolji kanu i bolja vesla“, rekao je Lipovac.

7. Baka Danica nije skrivala suze 8. 9. Jedna zlato i za brata Šimu 10. Obitelj Šunjic, supružnici Ivan i Lenka, Roko, Petar, Ema i Šime 11. Sretna majka Lenka i najmladi sin Šime 12

„Ja sam samo veslao, sve drugo dogodilo se samo po sebi. Do sada nisam imao nikakvog iskustva u ovakvim natjecanjima, pa sam prvu utrku možda imao malo treme. Kasnije sam se potpuno opustio, jer sam vjerovao u sebe i znao sam da mogu dobro odveslati i pobijediti. Nije mi bilo teško i zadovoljan sam svojim nastupima“, rekao nam je Petar.

13 14 15. Jedna zlatna medalja i za maloga Duju 16

Zadovoljstvo nije krio ni Marko Lipovac, jer je s Petrovim ocem Ivanom, odmah nakon završetka natjecanja, dogovorena daljnja suradnja. „Sve ćemo učiniti da mu poboljšamo uvjete treniranja. On je i iduće godine kadet, pa, uz dobar rad, može ponoviti ovogodišnje uspjehe“, rekao je Lipovac, čiji je klub uvjerljivo trijumfirao u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.

 

 

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.