Održan sastanak Organizacijskog odbora Maratona lađa

0

Ususret 24. Maratonu lađa, održan je sastanak Organizacijskog odbora, na kojemu je bilo riječi o tijeku priprema ovogodišnjeg Maratona lađa na Neretvi.
Sastankom je predsjedao župan Nikola Dobroslavić, a nazočili su zamjenik gradonačelnika Grada Metkovića Robert Doko, pročelnik Ivica Popović, gradonačelnik Grada Opuzena Ivan Mataga, zamjenik gradonačelnika Grada Ploča Ivan Marević, članovi Upravnog odbora Udruge, te predsjednik Udruge lađara Neretve Luka Oršulić.

Župan Nikola Dobroslavić zahvalio je organizatorima i vodstvu Udruge lađara, na sjajno odrađenim aktivnostima i pripremama za ovogodišnju utrku. Naglasio je važnost poštivanja epidemioloških mjera, te istaknuo kako je izravni prijenos utrke na programu HRT-a, izuzetno bitan jer će utrka biti dostupna svima koji u njoj žele uživati, a znatno će smanjiti gužve u gledalištu.
”Maraton lađa sjajna je tradicija koja promiče bogatu neretvansku baštinu, budite ustrajni u zajedničkom radu na promidžbi Neretvanske doline, kao posebnog brenda naše županije”, istaknuo je župan.

Predsjednik Udruge lađara Oršulić kazao je kako će se ovogodišnji Maraton lađa, zbog pandemije koronavirusa, kao i prethodne godine održati uz strogo poštivanje epidemioloških mjera. Dodao je kako je za ovogodišnju utrku prijavljeno je 36 ekipa lađara, što je više nego je to bilo prošle godine.
Upoznao je sve nazočne s nizom aktivnosti za sljedeću utrku, kada Udruga lađara planira manifestaciju Maraton lađa na Neretvi proširiti na tjedno događanje.

 

Share.

About Author

Comments are closed.