Rogotin se oprostio od don Ivice

0

Nakon tri godine službe don Ivica Barišić više nije župnik Rogotina. Danas je održao svoju zadnju sv. misu u župi Presvetog Trojstva. Prije odlaska na novu župu  „Župu sv. Petra“ u Muć Gornji, mještani Rogotina priredili su mu malo iznenađenje u znak zahvalnosti za sve što je učinio.

Nakon svečane svete mise u prepunoj crkvi župljanin Ante Pejar održao je emotivan govor. U kojem se u ime cijele župne zajednice zahvalio don Ivici na svemu te mu poželio sreću i uspjeh u njegovoj novoj župi. U nastavku donosimo dio govora:

… „Za ovo kratko vrijeme bili ste nam podrška u ovim teškim vremenima neizvjesnosti, izolacije i duhovnih oluja.

Hvala dragom Bogu što vas je i ako nakratko poslao baš nama. U vremenima tame pokazivali ste nam svijetlo. Bez straha ste nam apelirali da su božje zapovijedi jedine ispravne i nikada niste dozvolili da se „dobro“ stavlja na optuženičku stolicu. Hvala Vam što nikad niste podržali nemoralne zakone, i dali im svoja priznanja.

U ime cijele župne zajednice zahvaljujem Vam na Vašoj iskrenosti,strpljivosti, blagosti i ljubavi prema svima nama potičući zajedništvo u gospodinu.

Svima ste uvijek pružali riječi utjehe i podršku. S tim blagim pogledom prodrli bi u najdublje točke nečije duše tu probudili onu trunku dobra koju svaki čovjek ima te ga božanski oplemenili. Faliti će nam ta iskra u očima koja sjaji. Ali tješi nas to da će taj sjaj u vašoj novoj župi dotaknuti mnoga srca i učiniti mnogo dobra baš kao što ste to činili ovdje u Rogotinu.

Molimo Vas da loše trenutke (ako ih je bilo) zaboravite, a one lijepe zauvijek pamtite. Neka nam svima uporište na koje se oslanjamo bude križ Krista i sveta vjera.

Don Ivice, neka Vas prati blagoslov i zaštita Presvetog Trojstva.

I još jednom veliko hvala na svemu!“

U pisanju govora pomogle su Linda Markota i Ivana Pejar. One su uz brojne druge domaćice zaslužne i za mali domjenak ispred crkve.

Kao znak zahvalnosti, u ime svih župljana buket cvijeća don Ivici je uručila Nikolina Markota .

Don Ivica će u novu župu kao uspomenu ponijeti i sliku crkve Presvetog Trojstva u Rogotinu, nju mu je u ime pastoralnog i ekonomskog vijeća uručio Ante Pejar.

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 9. 10 11 12 13 14 15 16 17 1820 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.