Poziv na demonstraciju i predavanje s temom„Primjena bespilotnih letjelica u preciznoj poljoprivredi“

0

U suradnji Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva (bivša Poljoprivredna savjetodavna služba) i Fakulteta agrobiotehničkih znanosti, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, dana 28. rujna 2021.god. (utorak), s početkom u 09:00 sati održat će se demonstracijska aktivnost na temu „Primjena bespilotnih letjelica u preciznoj poljoprivredi“.

Svrha predavanja i demonstracije je prikaz korištenja bespilotnih letjelica i GIS-a (geoinformacijskih sustava) u poljoprivredi. Kroz predavanje obraditi će se teoretski prikaz daljinskog istraživanja, a kroz demonstraciju prikaz daljinskog istraživanja bespilotnim zrakoplovima u nasadu mandarina uz plan i provedbu prikupljanja snimaka i obrade podataka.

Demonstrirat će se najmodernije bespilotne letjelice, kojima će se uz pomoć raznih senzora prikupljati podaci na terenu. Prezentirat će se i specijalizirane kamere te dodatna oprema koja se koristi u preciznoj poljoprivredi te programska rješenja koja služe za obradu dobivenih podataka.

Primjenom GIS-a u poljoprivredi vrši se digitalizacija poljoprivrednih procesa te omogućava poljoprivrednicima korištenje najmodernije tehnologije kako bi unaprijedili postojeće poslovne i proizvodne procese.

Cilj predavanja i demonstracijskih aktivnosti je objasniti i približiti tehnologije koje će hrvatskim poljoprivrednicima smanjiti troškove, donijeti značajne uštede repromaterijala, smanjiti broj radnih sati ljudi i strojeva te povećati kvantitetu i kvalitetu uroda.

Pozivamo sve zainteresirane poljoprivrednike da se prijave na navedenu demonstraciju na dolje navedene kontakte. Demonstracija započinje u 9h u nasadu mandarina na OPG Mataga Neven, Opuzen (Jasenska bb, ulaz kod zone).

Demonstracija će se odvijati uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera i korištenje zaštitnih maski.

Ante Mijić, dipl.ing.agr.

091/4882-954

ante.mijic@mps.hr

 

Share.

About Author

Comments are closed.