Otvoren EUROPE DIRECT centar, mjesto gdje građani mogu sudjelovati u kreiranju budućnosti EU

0

U Opuzenu  je svečano  otvoren Centar ‘EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije’.

Centar su svečano otvorili župan Nikola Dobroslavić, te voditelj predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Ognian Zlatev, a uz nazočnost zamjenika župana Joška Cebala, savjetnice župana Žakline Marević, ravnateljice Regionalne agencije DUNEA Melanije Milić, te gradonačelnika i načelnika neretvanskih gradova i općina.

Capture1

Prije samoga otvorenja Centra održane su i uvodne prezentacije u sklopu kojih su Centar predstavile djelatnice Regionalne agencije DUNEA Antonija Odak i Petra Popović, koje su, uz Ivu Pozniak, prezentirale projekte u provedbi sufinancirane EU sredstvima.

Riječ je o centru kojega vodi Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA, u suradnji sa Srednjom poljoprivrednom i tehničkom školom u Opuzenu te Udrugom Erasmus Student Network Dubrovnik, a kojemu je cilj približiti Europu građanima, te poticati njihovo uključenje u raspravama o budućnosti Europske unije.

Kako je istaknuo voditelj predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Ognian Zlatev, ovaj centar jedan od njih 10 u Hrvatskoj te 420 u Europi.

Stanislav Soldo/Dubrovački vjesnik

Share.

About Author

Comments are closed.