HDZ PLOČA: U AGONIJI!

0

U ponedjeljak, 18 listopada, navršit će se točno 32 godine od kada je osnovan prvi Općinski odbor HDZ-a u Hrvatskoj. Osnovali su ga hrabri ljudi na blagdan svetoga Luke u Pločama, tadašnjem Kardeljevu 1989. godine. U nedjelju, 17. listopada ove godine, u cijeloj državi, pa tako i u Dubrovačko – neretvanskoj županiji, biti će, na unutarstranačkim izborima, izabrani općinski i gradski čelnici. U svim općinama i gradovima u Županiji, osim u Pločama.

U Pločama neće biti izabran nitko, jer, jednostavno, nema kandidata. I oni koji su se prijavili, poput aktualnog predsjednika Gradskog odbora Krešimira Šunjića, u zadnji trenutak su odustali od kandidature. Približava se, tako, vrhuncu agonija HDZ-a Ploča, prvog u Hrvatskoj, koja je započela još 2017., nakon gubitka lokalnih izbora i odlaska stranke, na čelu s dotadašnjim gradonačelnikom Krešimirom Vejićem, u oporbu.

Mnogo je razloga potpunoga sloma pločanskoga HDZ-a, koji je delegirao brojne saborske zastupnike, dvoje zamjenika župana, uvijek imao značajan utjecaj u Županijskom odboru, a troje pločanskih HDZ-ovaca bili su ministri u vladama RH, od toga dvoje su ministri u sadašnjoj Plenkovićevoj vladi, a jedna od njih, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, jedno je vrijeme, tijekom tog urušavajućeg perioda i slobodnog pada, vodila HDZ Ploča.

Već i vrapci na granama znaju sve o izdajničkim pohodima uglednih pločanskih HDZ-ovaca…

O ovoj temi više čitajte na portalu Dubrovačkog vjesnika u četvrtak, 14. listopada 2021., te u petak u tiskanom izdanju Dubrovačkog vjesnika!

Share.

About Author

Comments are closed.