Naše su u zadnjih deset minuta pokazale najbolje od sebe, te Argentina nije imala šanse, Tea Pijević ‘digla rampu‘: Znam da doma svi strepe, ali…

0

Način na koji su slavile posljednje golove koje su trpale u mrežu Argentinki i način na koji su proslavile pobjedu jasno je pokazao koliko im je ona trebala. Koliko im je značila. Nije to bila lagana pobjeda kako će sugerirati konačni rezultat, 28:22, ali u posljednjih deset minuta naše su pokazale najbolje od sebe, napokon, i Argentinke nisu imale nikakvih šansi, piše Dubrovacki vjesnik

Bila je to utakmica u kojoj je Tea Pijević imala 13 obrana, u kojoj joj je obrana pomogla da ima takav učinak, a sjajno se nadovezala Ivana Kapitanović “skinuvši” Argentinkama dva sedmerca. Bila je to utakmica u kojoj je Stela Posavec utrpala 8 golova iz 11 udaraca na gol, u kojoj je tek 18-godišnja Lara Burić zabila 3 gola s desnog krila kad je najviše trebalo, u kojoj smo izdržali 12 minuta isključenja prema samo 4 minute suparnica, u kojoj su nam dosuđena tri sedmerca, a Argentinke su ih dobile devet. Utakmica s nekoliko junakinja, ali utakmica koju je dobila – ekipa. Ekipa s karakterom – napisala je u Sportskim novostima Renata Beluhan, podsjetila kako su naše bez Ćamile Mičijević, Dore Krsnik i Ivane Dežić koje su ostale u samoizolaciji u Castellonu, a s Tenom Petikom i Gabrielom Gudelj, koje su se priključile reprezentaciji u Torrevieji.

tea

Hrvatska je s Teom Pijević na golu, Anom Debelić na crti, s Andreom Šimara i Josipom Mamić na krilima, te u vanjskoj liniji s Larissom Kalaus, Valentinom Blažević i Stelom Posavec otvorila drugi krug Svjetskog prvenstva u Španjolskoj, izborila pobjedu kojom je produžila nadu za plasman u četvrtfinale.

Početak je bio dobar. U 18. minuti je bilo 9:5, ali nakon toga 9:3 za Argentinu, koja je na odmor otišla s prednošću 14:12. I u 49. minuti Argentina je imala dva pogotka prednosti (21:19), naše su izjednačila na 21:21 u 51. minuti, a preostalih devet minuta dobile sa 7:1.

– Dižem kapu suigračicama, 60 minuta, dole, gore, obrana, napad. Svaka im čast – istaknula je Pijević nakon pobjede protiv Argentine, te dodala:

– Iskreno, volim ja ovakve utakmice, malo vodimo, malo gubimo, da bude zanimljivo. Znam da doma svi strepe, ali ovakve utakmice su mi najdraže – naglasila je 30-godišnja vratarka iz Stabline.

U petak, 10. prosinca. Hrvatska od 20.30 sati igra protiv domaćina, Španjolske. Dva dana nakon toga čeka ih u posljednjem kolu prvog kruga ogled protiv Austrije. Naše su u drugi krug ušle praznih ruku, bez boda, prenijele iz skupine poraze od Brazila i Japana. Brazil je ušao sa 4 boda, dobio je i Japan, koji je u drugi krug donio dva. Španjolska je kao i Brazil ušla s dvije pobjede u drugi krug, Argentina je prenijela poraz od domaćina i pobjedu protiv Austrije, koja je bez boda…

Prva dva mjesta u skupini drugog kruga vode u završnicu Svjetskog prvenstva. Može li Hrvatska napraviti čudo nakon što je bez boda ušla u drugi krug, te se sve tri pobjede u drugom krugu, trebaju se poklopiti i neki drugi rezultati, dohvatiti četvrtfinale? Prvu od tri prepreke na tom putu je preskočila. Slijedi u petak najteža – domaćin!

20265848

Hrvatska – Argentina 28:22 (12:14)

Sutkinje: Karina Christiansen i Line Hansen (Danska).

HRVATSKA: Bešen, Kapitanović, Pijević; P. Posavec (2), S. Posavec (8), L. Kalaus (3), Ježić (4), Burić (3), Šimara (1), Debelić (3), Turk, Mamić, Petika, Gudelj, Blažević (4).

ARGENTINA: Carratu, Rosalez; Urban Medel (2), Pizzo (1), Garcia (1), Campigli, Mendoza (5), Rosalez, Gavilan, Mena (1), Cavo (5), Sans, Gandulfo (1), Karsten (3), Casasola (2), Dalle Crode (1), Ojea Cristino.

Isključenja: Hrvatska 12 minuta, Argentina 4 minute

Sedmerci: Hrvatska 2/3, Argentina 5/9

Ostali rezultati 3. kola skupine 4, srijeda, 8. prosinca: Brazil – Austrija 38:31, još igraju: Španjolska – Japan (20.30 sati)

Poredak: 1. Brazil 6 bodova / 3 utakmice (97:81), 2. Španjolska 4 boda / 2 utakmice (60:32), 3. Hrvatska 2 boda / 3 utakmice (79:80), 4. Japan 2 boda / 2 utakmice (534:55), 5. Argentina 2 boda / 3 utakmice (66:86), 6. Austrija bez boda / 3 utakmice (79:100).

Tonći Vlašić/Dubrovački vjesnik

Slike: HRS i Stanko Gruden/Kolektiff

 

Share.

About Author

Comments are closed.