Zaštitite vodomjere od smrzavanja!!!!

0

Poštovani korisnici,

Imajući u vidu dolazak iznimno niskih temperatura u nadolazećem zimskom razdoblju, potrebno je zaštititi vodomjer i interne vodovodne instalacije od smrzavanja. Za njihovo održavanje su zaduženi korisnici vodovodne usluge te Vam stoga savjetujemo:

Primjereno zaštitite svoje vodomjere i vodovodne instalacije izložene hladnoći. U slučaju niskih temperatura, potrebno je zaštititi vodovodne instalacije, a prvenstveno okno vodovodnog priključka, uključujući vodovodne cijevi i vodomjer, kao i instalacije koje su više izložene hladnoći poput vanjskih slavina ili instalacija u vikendicama, garažama, pomoćnim prostorijama i slično.

Stoga molimo korisnike da poduzmu sljedeće radnje i mjere opreza:

  1. Prilikom postavljanja zaštite od smrzavanja posebno pripazite da ne biste prouzročili oštećenje plombe sa žigom Državnog zavoda za mjeriteljstvo,
  2. Zaštitite vodomjerno okno od smrzavanja uz preporuku korištenja stiropora, stirodura, termoizolacijskog filca ili vreća napunjenim rastresitim izolacijskim materijalom (ne preporučujemo materijale koji upijaju vodu poput kartona, spužve ili tkanine),
  3. Zatvorite ventil iza vodomjera i ispustite vodu iz slavina u dvorištu ili vrtu te iz internih vodovodnih cijevi koje se zimi ne koristite,
  4. Zatvorite ventil iza vodomjera i ispustite vodu u vikendicama, pomoćnim prostorijama i ostalim objektima koji se ne griju ili ne koriste redovito,
  5. Pripazite i zaštitite vodomjere i instalacije u zgradama u podrumskim prostorijama koje nisu grijane, posebno u podrumima koje imaju nezaštićene otvore (razbijene podrumske prozore).
  6. vodomjer

Ukoliko, unatoč poduzetim mjerama zaštite od smrzavanja, uočite nekontrolirano istjecanje vode ili oštećenje vodomjera, molimo Vas da bez odgode prijavite kvar IZVOR PLOČE d.o.o..

Na linku https://izvor.ploce.hr/savjeti-i-upute-korisnicima/ možete pogledati i ostale upute za korisnike, a kontakti su navedeni na linku https://izvor.ploce.hr/kontakti/.

Značajna mogućnost zaleđivanja vode na vodoopskrbnoj mreži ne postoji. Vanjska mreža vodoopskrbe (pod nadležnošću isporučitelja usluge vodoopskrbe) projektira se i izvodi na način da se spriječi mirovanje vode, odnosno osigura njen stalan protok, a prilikom izvođenja vodovodne cijevi se polažu na za to propisnu dubinu unutar tla gdje su temperature značajno više od temperature atmosfere. Bojazan za isporuku vode građanima ne postoji, budući da unutar mreže postoji stalan protok vode, a cijevi su projektirane i polažu se dovoljno duboko tako da se izbjegne opasnost od smrzavanja vode.

Zahvaljujemo na razumijevanju!

IZVOR Ploče d.o.o.

Share.

About Author

Comments are closed.