Iva Bule dobila Županijsku nagradu za najveću nadu županijskog sporta

0

Proglasila je i Zajednica športa Dubrovačko-neretvanske županije najuspješnije sportaše županije za 2021. godinu, piše Dubrovacki vjesnik

Laureati su u seniorskoj konkurenciji Petrunjela Pavić, judašica Dubrovnika 1966., Mario Šurković, plivač Juga, Mateo Semiz, trener Judo kluba Dubrovnik 1966., zatim seniorska ekipa Ženskog košarkaškog kluba Ragusa i seniori Auto kluba Dubrovnik Racing.

Pavić, rođena 14. studenog 2000. godine, u 2021. godini ostvarila je najveći uspjeh – mlađe seniorska je doprvakinja Europe u kategoriji do 78 kilograma. Trener godine je njezin trener Semiz, koji je rođen 19. rujna 1983. godine. Bivši uspješan judaš, a danas šef struke Judo kluba Dubrovnik 1966. i trener u hrvatskoj reprezentaciji, nije samo s Pavić ostvario uspjeh protekle godine. Još nekoliko judoka je pod njegovim vodstvom ostvarilo zapažene rezultate.

Capture

Šurković, rođen 19. travnja 2003. u godine, u 2021. godini, mada junior, postao je apsolutni prvak u više disciplina. Pamti se i kako je s mješovitom štafetom Hrvatske oborio europski rekord.

Ženski košarkaški klub Ragusa je protekle godine ostvario najveći uspjeh u povijesti, koja se piše od 1994. godine. Osvojio je duplu krunu, prvenstvo i kup, svoje prve trofeje. I najuspješnija momčad – seniori Auto kluba Dubrovnik Racing su osvojili duplu krunu. Bili prvaci na kružnim i brdskim stazama.

Po tradiciji Zajednica športa nagradila je i najveće nade županijskog sporta, a to su u 2021. godini odlukom Izvršnog odbora Iva Bule, rukometašica Dalmatinke iz Ploča i Erik Antolović, atletičar Dubrovnika.

Bule, rođena 14. studenog 2004. godine, kapetanica je kadetske reprezentacije Hrvatske. Rukomet igra od šeste godine, te na zahtjevnoj poziciji – srednjeg vanjskog. S reprezentacijom je bila peta na kadetskom prvenstvu Europe, a s Dalmatinkom je u samom vrhu Prve hrvatske lige. Antolović, rođen 28. ožujka 2008. godine, protekle godine je je postao mlađe kadetski prvak Hrvatske u višeboju, a zatim u tri pojedinačne discipline – utrci na 60 metara, zatim na 80 metara s preponama te u skoku u dalj.

Najuspješnija članica Zajednice je Zajednica sportova Općine Župa dubrovačka, koja broji 27 članica koje obuhvaćaju nogomet, rukomet, vaterpolo, odbojku, judo, boćanje, automobilizam, mali nogomet, streljaštvo, tenis, sportski ribolov, gimnastika, aikido i capoeru. Godišnji proračun iznosi 650.000 kuna. Nastoje svojim programima poticati što veći broj djece i mladih da se aktivno uključe u sport – stoji u obrazloženju odluke.

iva b

Priznanje za promicanje i izniman razvitak sporta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji dobio je sportski novinar Hrvatskog radija Davor Buconić, koji punih 40 godina prati sportska događanja u Dubrovniku i županiji. Osim na radiju dopisnik je Sportskih novosti. Izvještavao je o uspjesima Vaterpolskog kluba Jug, automobiliste Nika Pulića i odbojkašica Dubrovnika, a izvještavao i s najvećih sportskih događaja kao što su Olimpijske igre, svjetska i europska prvenstava.

Tonći Vlašić/Dubrovački vjesnik

Slike: Božo Radić/Cropix

 

Share.

About Author

Comments are closed.