Šetnjom do zdravijeg života

0

Povodom Dana šećerne bolesti, u organizaciji pločanske udruge “Slatki”, osoba oboljeljelih od dijabetesa, održana je akcija “Šetnjom do zdravlja”. Okupljanje članova i njihovih simpatizera započelo je ispred prostora udruge, a završilo na Baćinskim jezerima.

1.

-Cilj ove akcije je motiviranje naših članova, ali i svih potencijalnih dijabetičara koji i ne znaju da su oboljeli, iako imaju predispozicije za ovu opaku bolest, na što veću fizičku aktivnost koja je, uz pravilnu i zdravu ishranu, najvažnija za prevenciju i liječenje jedne od najčešćih i najopakijih bolesti današnjice.-rekla nam je Matilda Viskić, predsjednica udruge “Slatkih”, te naglasila je da je uspjeh udruge da su njihovih pedesetak stalnih članova postigli nivo discipline redovitih  mjerenja šećera i ostalih parametra zdravog života.

2.

-Međutim, cilj nam je da nam se pridruže i mlađi članovi jer mnogi nisu ni svjesni koliko im za zdravlje štetu nanose današnji način ishrane od raznih peciva, grickalica, gaziranih pica, umjesto da prehranu baziraju na voću, povrću, te hrani sa što manje loših masnoća.-rekla je Matilda Viskić.

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.