Krenula u šetnju s prijateljicom i psom, a zbog napada drugog psa završila na Hitnoj

0

U ponedjeljak u večernjim satima dvije 15-ogodišnje prijateljice iz Ploča krenule su u šetnju s dvije godine starim psom maltezerom.

Ugodno druženje u Baćini, pri povratku kući, prekinuo je ničim izazvan dvostruki napad za sada nepoznatog psa, srednje veličine, bijele boje, sa smeđom flekom na glavi i zelenkastom ogrlicom oko vrata, kako se vlasnica maltezera može sjetiti.

Najprije je napadnut maltezer kojega je vlasnica pokušala zaštititi uzimajući ga u naručje i pokušavajući se udaljiti od psa napadača. Pas je onda nasrnuo i na vlasnicu, a u uspio je dohvatiti i njenog psića ljubimca.

Nekoliko minuta nakon prvog uslijedio je i drugi napad. Unatoč strahu i panici, djevojka je uspjela nazvati roditelje koji su odmah došli na mjesto napada.

Obavijestili su sve nadležne institucije, a njihova djevojčica je, kako je ustanovljeno na Hitnoj službi u Pločama, osim pretrpljenog straha zaradila kontuziju trbušne stijenke, površinke ozljede ramena i nadlaktice, podlaktice, ručnog zgloba i šake, kuka i bedra, te potkoljenice uslijed udarca ili ugriza psa.

Zdenko, otac napadnute djevojčice, pohvalio je profesionalno ponašanje pločanske policije i gradskih komunalnih redara, koji su odmah krenuli u potragu za psom napadačem, iako za sada još nije pronađen. Stoga se vlasnici pasa na tom području pozivaju na oprez, kako se napad ne bi ponovio.

IMG-20220614-WA0007 IMG-20220614-WA0008

wz1 wz2 wz3

Share.

About Author

Comments are closed.