Nakon više od osam godina ponovo uspostavljena željeznička linija Sarajevo – Ploče

0

U Zagrebu je održan sastanak generalnog direktora Željeznica FBiH Enisa Džafića i Predsjednika uprave “HŽ putnički prevoz” Željka Ukića na kojem je postignut sporazum o uvođenju sezonskog voza na relaciji Sarajevo – Ploče

Dogovoreno je da će vlak prometovati petkom, subotom i nedjeljom od 01. srpnja pa sve do 11. rujna. O tačnom redu vožnje i cijenama, iz Željeznica FBiH poručuju da će javnost biti blagovremeno obavještena.

“Postigli smo dogovor sa Hrvatskim željeznicama i ponovo, nakon osam i po godina, uvodimo liniju Sarajevo – Ploče – Sarajevo. Željeznice FBiH su kičma razvoja bh. privrede i pored rekorda koje bilježimo u teretnom prometu, od izuzetne je važnosti održavanje postojećih i vraćanje novih linija u domaćem i međunarodnom putničkom saobraćaju. Ranije smo uvođenjem kombiniranog prijevoza uspijevali u ljetnoj sezoni omogućiti odlazak na Jadransko more”, rekao je Džafić.

On dodaje i da će od sada putnici moći uživati u modernim i udobnim Talgo vagonima.

Capture

Sa potpisivanja dogovora o uvođenju linije Sarajevo – Ploče (Foto: ŽFBiH)

Ujedno, zahvalio se kolegama iz Hrvatskih željeznica jer su ovim dogovorom izazvali, zasigurno, radost mnogih putnika, kako iz BiH i Hrvatske, tako i iz cijelog svijeta.

Iz Željeznica FBiH naglašavaju da putnicima nude i niz povlastica – popust od 30 posto kod putovanja u grupi od najmanje šest odraslih putnika.

Istu povlasticu uživaju i studenti, penzioneri, osobe starije od 60 godina života, novinari i ratni vojni invalidi.

Djeca starosne dobi od četiri do 12 godina, slijepe losobe i njihovi pratioci, kao i grupe veće od 30 putnika imaju povlasticu 50 posto. Dok djeca do četiri godine starosti ostvaruju pravo na besplatnu vožnju.

Izvor: klix.ba

Share.

About Author

Comments are closed.