LUPUS IN FABULA

0

Kada su Franka i Kai Uwe dobili Lupusa nisu ni znali da će biti prvi iz legla koji će stići u zemlju porijekla.

Doduše, uzgajivačica je rekla vlasnicima da će sigurno vidjeti puno dalmatinskih pasa kada su objavili da kreću u Dalmaciju na godišnji.

Putem niti jedan točkasti pas.

Ali, iznenađenje prilikom dolaska, nakon 1551 km, kada je gps pokazao odredište, gle, autobusne postaje “obučene”u dalmatinera!

I onda prva susjeda, Božena,  koja je, naravno, isto tako, iznenađena i uzbuđena, ispričala potanko cijelu priču o “našem” psu..

Izvještaji iz turističkih zajednica prikazuju uglavnom brojke, i u Zaostrogu se naglo povećao broj, broj točkica dolaskom kućnog ljubimca-vidljivo smo pet friendly destinacija!

Ovo je priča o četveronožnom gostu, dvogodišnjem Lupusu.

Autobusna postaja postala je sjajna kulisa za njegove nezaboravne fotke.

Berlinskog Lupusa uputili smo na najvažnije mjesto-direktno do dobro poznate slike u Franjevačkom samostanu, gdje je rado pozirao, kao da zna!

Ljubav prema moru izuzetna, Lupus  pliva, roni, skače..

A prolazak kroz mjesto pun je zaustavljanja, kaže Piroscha, vlasnica:”Ljudi su tako ljubazni, prijateljski, oduševljeni psom, maze ga, žele se slikati, doista im je drago što ga vide, djeca osobito, fžele se fotografirati s snjim, dodirnuti točkice…a sad smo otkrili i zašto!Zaista nismo znali za te detalje oko porijekla, niti za sliku, za manifestaciju  u mjestu..ali to nas je toliko oduševilo..Jedino mislim da nam neće vjerovati kada dođemo kući što smo sve doživjeli.Zato trebamo dokaze! Članak u novinama!”

I poslušali smo!

A možda priča dobije i nastavak, ako se Lupus vrati..

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 27

 

 

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.