Milijunto vozilo prošlo Pelješkim mostom

0

U 12.52 Pelješkim mostom prošlo je milijunto vozilo. Tko je sretni putnik – nije poznato jer, kažu iz Hrvatskih cesta, nisu željeli zbog toga zaustavljati promet.

– Želimo time pokazati da taj projekt, kad govorimo o prometnoj funkciji, zadovoljava, ispunjava one nekakve kriterije koji su bili ranije navedeni u ”feasibility” studiji, čak i više od toga, ističe Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta. Dnevno u prosjeku mostom prođe gotovo osam i pol tisuća vozila, a baš danas je zabilježen okrugli broj, javlja HRT

Most koji je spojio Hrvatsku ispunio je sva očekivanja, a danas je položio još jedan važan test. Otkako je Pelješki most otvoren, na ovom dijelu Hrvatske zapuhalo je prvo jače jugo, no bez obzira na takvo vrijeme promet mostom teče bez ikakvih teškoća.

– Uslijed nekih meteoroloških prilika, prije svega vjetra, neće biti zatvaranja prema svim našim izračunima, s obzirom da smo izgradili kvalitetan sustav zaštite od vjetra, objašnjava Škorić.

Svakim danom sve se više primjećuje i njegov utjecaj na gospodarstvo. Stanovnicima Pelješca mnogo je toga sada dostupno.

– Sad stvarno možemo reći da smo jedna županija, a ne više dubrovačko-neretvanska na papiru, a uvijek je bio Dubrovnik na jednu, Metković na drugu stranu. Sad su nam Opuzen, Metković, ta Neretva, bliži. Srodni smo s poljoprivredom, znači po sve potrepštine, po sve šta možemo idemo preko mosta za pola sata, kaže Ante Grgurević, Drače.

Na odmorištima se uvijek nađe prolaznik, čak i po lošem vremenu.

– Baš je ovaj posebno nekako, stvarno je posebno. Jugo ne smeta. Što je tu je, Bože dragi, bilo bi bolje da je sunce, ali eto, rekao je Nenad Alfirev, Vodice.

Više prednosti tek se očekuje. Dovršetkom četvrte dionice pristupnih cesta sljedeće godine zaokružit će se cijeli projekt.

Matea Delija/Stanko Čulina – HRT

Share.

About Author

Comments are closed.