Policija uz pomoć psa za detekciju droga Hunta pronašla preko 11 kg heroina

0

Heroin je jedna od najsmrtonosnijih droga koja nema izražen miris što otežava njegovu detekciju, čime je ova zapljena još značajnija

Foto: Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Karasovići jučer, 10. siječnja oko 11,30 sati, pristupilo je osobno vozilo albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 30-godišnjak, dok se na mjestu suputnika nalazio 44-godišnjak, oboje državljani Albanije.

Nakon osnovne granične kontrole policijski službenici Postaje granične kontrole Gruda, profiliranjem putnika u vozilu, posumnjali su na krijumčarenje droge nakon čega su vozilo i osobe izdvojeni u drugu liniju granične kontrole te je angažiran službeni pas za detekciju droga Hunt koji je pozitivno reagirao na prisutnost droge u središnjem dijelu vozila.
Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Dubrovniku izvršena je pretraga vozila kojom je u prepravljenom prostoru ispod mjenjača brzina i naslona za ruku pronađeno 20 paketa s ukupno 11, 035 kg heroina.

Vozač i suvozač su uhićeni, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su heroin imali namjeru prevesti iz Albanije na zapadnoeuropsko tržište.
Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama osumnjičeni albanski državljani su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Ovo je druga velika zapljena droge policijskih službenika Postaje granične policije Gruda na MCGP Karasovići u posljednjih mjesec dana.
Podsjetimo, 14. prosinca prošle godine, policijski službenici uz suradnju carinskih službenika u autobusu albanskih nacionalnih oznaka pronašli su 5,4 kg heroina i 5,6 kg kokaina čije je odredište također bilo zapodnoeuropsko tržište.

Ovom posljednjom zapljenom količina heroina koju je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska zaplijenila u posljednje dvije godine popela se na 240 kg.

Share.

About Author

Comments are closed.