Započela sanacija krova na objektu u kojem se nalazi škola u Rogotinu

0

Započeli su radovi na sanaciji krovišta  zgrade u Rogotinu u kojoj su smješteni Osnovna škola, Dječji vrtić, Dom kulture i drugi sadržaji. Planirano trajanje radova, u zavisnosti od vremenskih prilika, je sedam radnih dana, a posao je dobilo pločansko poduzeće Full Pro.

1. 2. 3.

U sklopu izvođenja radova pristupiti će se sanaciji dimnjaka, sanaciji zaštitnog metalnog lima na spoju krovišta, sanacija oluka oborinske odvodnje, kao i ravnog krova, sa postavljanjem hidroizolacije na bazi tekuće gume, brtvenih traka te dvokomponentne cementne hidroizolacije obogaćene vlaknima na mineralnoj osnovi.

4. 5. 6.

Ukupna vrijednost radova iznosi 35 tisuća kuna, bez PDV-a, a sredstva je osigurao Grad Ploče. Nakon izvedenih radova ne bi trebalo dolaziti do vlaženja  prostorija škole, vrtića i Dom kulture, koje se također planiraju urediti po završetku izvođenja navedenih radova. Ovo je jedan od koraka u rješavanju problema objekta u Rogotinu, kojega se u konačnici planira natkriti, ali to će ovisiti o zadovoljavanju brojnih uvjeta i  ne baš kratkotrajnom rješavanju imovinsko – pravnih odnosa.

7. 8. 9.

Podsjetimo, zbog krova koji je u lošem stanju, u dvije prostorije u kojima se odvija nastava, kao i u prostor zbornice, za vrijeme oborina voda klizi po zidovima i otežava nastavu. Inače, rogotinska škola, koja djeluju u okviru Osnovne škole „Vladimir Nazor“ u Pločama ima dugačku tradiciju, još od 1. listopada 1894. godine kada je u privatnoj kući započela s radom jedna od najstarijih škola u ovome kraju. Mještani Rogotina su sami izgradili zgradu u kojoj se odvija nastava od 31. kolovoza 1970. godine.

10 11

Share.

About Author

Comments are closed.