Metković: Policija održala Dan otvorenih vrata

0

Nakon Ploča, danas je dan otvorenih vrata organiziran u Metkoviću, a već sljedeći tjedan planiran je i u Dubrovniku

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska nastavlja s održavanjem dana otvorenih vrata, i nakon Ploča danas su policijski službenici u Metkoviću brojnim zainteresiranim prikazali svoju opremu i prezentirali svoj rad.

Cilj ovakvih aktivnosti je približiti mladim ljudima iz naše Županije humanost i dinamičnost policijskog poziva te ih animirati za upis na Policijsku akademiju ”Prvi hrvatski redarstvenik”.

4

Na postavljenim info punktovima, mladi su mogli razgledati opremu koju u svom radu koriste policijski službenici – opremu interventne jedinice policije, opremu prometne policije, pijane naočale, protueksplozijsku opremu i opremu kriminalističke tehnike.

Policijski demo tim interventne policije prikazao je okupljenima vježbe primjenu policijskih ovlasti, tehnike borilačkih vještina, obranu od naoružanog i nenaoružanog napadača, postupanje kod težih narušavanja javnog reda i mira i sl.

7

Djelatnici kriminalističke tehnike su pojasnili kako se prikupljaju tragovi na mjestu događaja, a rad policije predstavio je i inspektor Joe, koji je zajedno sa svojim vodičem Silvijom Potočki pokazao kako otkriva drogu skrivenu u putnim torbama.

Na kraju programa policijski službenici su odigrali revijalnu rukometnu utakmicu sa srednjoškolcima u kojoj su rezultatom 9:6 pobjedu odnijeli srednjoškolci.

8

Sljedeći Dan otvorenih vrata održat će se u srijedu, 24. svibnja, u Dubrovniku u dvorani u Gospinom polju s početkom u 9 sati.

Share.

About Author

Comments are closed.