Na Neretvu misečina pala: Stotine folkloraša zaplesalo pred metkovskom publikom

0

Smotra folklora jadranske Hrvatske “Na Neretvu misečina pala” po 38 put se održava u Metkoviću. Nastupom nekoliko folklornih skupina na središnjem gradskom trgu kralja Tomislava službeno je započela je ovogodišnja smotra, koja će za trodnevnog trajanja okupit 35 skupina iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije i Srbije. Smotra se tradicionalno održava se u organizaciji KUD-a Metković te Ustanove za kulturu i sport Metković, piše Dubrovacki vjesnik.

U Galeriji GKS-a otvorena je izložbe posvećene Milanu Orebu – sportašu i folkloristu koji je čuvao tradicijsku kulturu otoka Korčule a sama smotra ove je godine posvećena tradicijskom plesu Promenada koji će plesati šest dječjih skupina KUD-a Metković.

Smotra folklora će tradicionalno završiti koncertom Marijanskih pučkih napjeva u crkvi sv. Ilije proroka u nedjelju s početkom u 20 sati. Uz pjevačke skupine iz doline Neretve, na koncertu će nastupiti i jedna skupina sa sjevera Italije, skupina Hrvata iz Vojvodine te pjevači iz Jelse. U sklopu programa u subotu u Gradskome parku u Metkoviću, u organizaciji udruge Dobra, održati 10. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvod “Eko Rural”.

Stanislav Soldo/Dubrovački vjesnik

Share.

About Author

Comments are closed.