Zaostrog: Otvorenje izložbe SELFIE DALMATIAN WALL

0

Postav izložbe, selfie kabina za fotografiranje u Zaostrogu

godine osnovan je Disney studio, a na području Makarske rivijere Društva za uljepšavanje mjesta

„U stotoj obljetnici “uljepšavamo” u crnobijelom stilu izložbom Selfie dalmatian wall.

Zadivljujući crnobijeli uzorak iz  prirode interpretiran je   u prostoru inspiracije, zabave, mašte, ugode..

Zaostrog je već dobro poznato točkasto mjesto..neki dan je službenik na terenu na pitanje gdje je, svom sugovorniku odgovorio : U najtočkastijem mjestu na Jadranu!!!!“, rekla je Božena Delaš, glumica, lutkarica i idejna začetnica izložbe.

„Ovaj projekt nastao je kao fuzija dosadašnjih aktivnosti na temu dalmatinskoga psa, mog kazališnog iskustva i značaja scenografije i kostimografije, osmišljavanja turističkog proizvoda,  doprinosa kreativno provedenom obiteljskom druženju, te nakana za apostrofiranjem značajne uloge životinja/pasa u našim životima, u odgoju, knjigama, predstavama,  te konstantnog traženja mogućnosti recikliranja“, dodala je Delaš i nastavila:

„Oslikane autobusne stanice izazvale su puno pažnje, pa smo o tome razgovarali s gostima iz Poljske koji su postali i prijatelji…Tražeći stručni savjet za neka rješenja, gost Greg se vrlo aktivno uključio u realizaciju  projekta i učinio nešto iznenađujuće-donio crno-bijelu podlogu za pod iz Lodza, te nekoliko dana svoga odmora darovao u uređenju prostora izložbe…i smislio ime za svoj odnos spram Zaostroga-“Zaostrogoholik”!!To je ono što često slušamo -koncept turizma doživljaja-sudjelovanje u aktivnostima.

IMG-20230608-WA0000

Na specifičan način,  turizam  i kazališna umjetnost imaju puno zajedničkih elemenata. To se i ogleda u ovom prostoru. Sustav storytelling je sublimirao postavke i izvrsno korespondira sa turističkim temama. Tako zaranjamo u crnobijeli scenski prostor kroz nekoliko prizora-.plaža, konoba, samostanska knjižnica, te soba u kojima svatko kreira prostor po želji, na trenutak postaje glumac, gost, može odjenuti crnobijele odjevne kombinacije, urediti “scenu” kako želi, i fotografirati se, pričati svoju priču..

Nekoliko zajedničkih termina-priča,  scenografija, lajt motiv kroz odličnu suradnju s lokalnim umjetnicima koji su oslikavali prostor – Tonči Alač, Adna Bakija izradila skulpture psa, te Ivana Žanetić i Doris Kelvišer papirnatu odjeću, osnažili su umjetnike u zajedničkom cilju stvaranja ugodnog scenskog prostora.

Projekt je petfriendly, ecco friendly, korišteni su  papir i karton kao materijali, reciklirani namještaj, odbačeni premeti koji su dobili novo ruho i ulogu.

Dogodila se pozitivna vibra, puno prijatelja je pomagalo, uključivalo se u neke faze realizacije, puno puta sam čula-kako mogu pomoći?, krenula je  crnobijela groznica koja će, nadam se, trajati!

IMG-20230602-WA0040

Prostor izložbe prostor je igre, u kojoj na tren ulaziš u crnobijeli svijet, i kao suvenir ostaje sjećanje, emocija, fotografije, i želja za dijeljenjem iskustva“.

Otvorenje izložbe je u ponedjeljak, 12. lipnja 2023. godine u 19 i 30 sati u Zaostrogu, pokraj pošte.  Poželjna je crno-bijela odjevna kombinacija.

 

Share.

About Author

Comments are closed.