Deset prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama

0

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je deset prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je šest osoba teže i šest  lakše ozlijeđeno, dok je s materijalnom štetom zabilježeno osam prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 779 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 333 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 63 mjere su poduzete prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 18 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 27 osoba.
– Od ostalih prekršaja izdvajamo 78 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 54 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je na Korčuli

Najveća koncentracija alkohola od 2,05 g/kg izmjerena je 38-godišnjakinji koja je u subotu, 8. srpnja, u ranim jutarnjim satima zaustavljena dok je upravljala osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka na području grada Korčule prilikom redovne kontrole prometa.
Vozačica je isključena iz prometa i smještena u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega je prekršajno sankcionirana novčanom kaznom od 1.320 eura i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.
Ovo je ujedno i najveća novčana kazna u proteklom tjednu.

Share.

About Author

Comments are closed.