Napreduje obnova terena i zgrade NK Gusar: za mjesec dana postavljanje umjetne trave

0

„Ovo je jedan od projekata na koje smo najponosniji jer smo ga planski i odgovorno doveli u fazu realizacije i razvija se bez prepreka“, rekao je gradonačelnik

Radovi na rekonstrukciji sportsko-rekreacijske zone Komin – postojeće zgrade NK Gusar, sportskih terena i pratećih sadržaja napreduju izvrsnom dinamikom. U prva dva mjeseca odrađeni su pripremni te su započeli i prvi građevinski radovi.

g1 g2

Do danas, srušene su postojeće tribine na čijem mjestu će se izgraditi nove nakon polaganja sustava drenaže igralište za što su već iskopani rovovi te je dio cijevi položen. Skinut je površinski sloj zemljanog materijala uključujući i travu na površini nogometnog terena. Demontirani su koševi, golovi, kućice s klupama i druga sportska i urbana oprema. Uklonjen je čelični i betonski dio ograde nogometnog terena s južne strane.

g3 g4

Na samoj zgradi demontirana je unutarnja stolarija i vanjska stolarija, uklonjene su nadstrešnice i pregrade. Uklonjena su betonska vanjska stubišta uz zgradu te betonski ophod oko zgrade. Uklonjeno je i bućalište.

Napravljeni su novi armiranobetonski potporni zidovi produženog dijela nogometnog terena te su odrađene radnje za temelje dijela ograde, bućališta i obodnih zidova.

DCIM100MEDIADJI_0496.JPG

DCIM100MEDIADJI_0496.JPG

DCIM100MEDIADJI_0486.JPG

DCIM100MEDIADJI_0486.JPG

„Veseli me vidjeti da svi radovi teku neometano i po planu. Ovo je jedan od projekata na koje smo najponosniji jer smo ga planski i odgovorno doveli u fazu realizacije i razvija se bez prepreka. Kvalitetna sportska infrastruktura je jedan od naših glavnih fokusa, a ovdje će uskoro naša djeca imati uvjete za treniranje kakvi su standard u zapadnoj Europi“, poručio je gradonačelnik Mišo Krstičević.

DCIM100MEDIADJI_0480.JPG

DCIM100MEDIADJI_0480.JPG

Trenutno je u tijeku izvođenje radova na betoniranju nadtemeljnih zidova objekta. Na glavnom terenu u tijeku su pripremni radovi za polaganje drenažnih cijevi na drugoj polovici igrališta. Nakon polaganja cijevi i nakon što se naspu ostali slojevi, teren će biti spreman za umjetnu travu, što se očekuje za mjesec dana.

DCIM100MEDIADJI_0484.JPG

DCIM100MEDIADJI_0484.JPG

DCIM100MEDIADJI_0482.JPG

DCIM100MEDIADJI_0482.JPG

Podsjetimo, projekt podrazumijeva cjelovitu rekonstrukciju postojeće zgrade, ugradnju novog termotehničkog sustava, izgradnju novog multifunkcijskog igrališta te drugih sadržaja (parking, pješačke staze, hortikultura).  Projekt je vrijedan 1.088.977 eura te se u 90-postotnom i maksimalno prihvatljivom iznosu sufinancira od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

DCIM100MEDIADJI_0481.JPG

DCIM100MEDIADJI_0481.JPG

 

Share.

About Author

Comments are closed.