Provedena je I. faza projekta ‘Besplatne škole veslanja za djecu’

0

Prema odredbama Ugovora o financiranju sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2023. godini koji je potpisan s Ministarstvom turizma i sporta, VK Neretvanski gusar provodi programa besplatne u škole veslanja za djecu u školskom čamcu.

Dodijeljenim sredstvima kupljen je školski čamac GIG 4X. Program je podijeljen u 3 faze. Dana 20. rujna 2023. je započela provedba I. faze projekta: tijekom rujna u prostorijama OŠ Kula Norinska učenicima 5.,6.,7. i 8. razreda teorijski i praktično su pokazane osnovne veslačke vježbe na veslačkom simulatoru, ergometru.

Tijekom listopada u prostorijama Veslačkog kluba učenici OŠ don Mihovila Pavlinovića su obnovili znanja veslanja na ergometru, potom su se upoznali s novim čamcem u kojem će u narednom periodu (u studenom i prosincu, u II. fazi projekta) učiti veslati. U istom periodu u prostorije Kluba će dolaziti i učenici OŠ Kula Norinska.

U posljednjoj III. fazi (koja je predviđena za sredinu prosinca) po povoljnim vremenskim uvjetima bit će organizirano natjecanje u sprint utrkama u dva veslačka školska čamca GiG 4X.

 

Izvor: VK Neretvanski gusar Metković

Share.

About Author

Comments are closed.