Dom kulture Ploče: „Kad udari južina“

0

Sinoć je u Domu kulture Ploče u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Ploče održana kazališna komedija „Kad udari južina“ u izvedbi poznatih splitski glumica koje gledamo u hit seriji „Kumovi“, Jagode Kumrić i Petre Kraljev.

Predstava koja je rasprodala dvorane diljem Hrvatske, oduševila je pločansku publiku u punoj sali Doma kulture.

Kad udari južina priča je o Mimi i Giti koje su najbolje prijateljice u svojim ranim tridesetima, poput sestara, ali njihovo dugogodišnje poznanstvo sad je već pred velikim izazovima jer su se u njihove živote uvukli neki novi trenuci prikrivanja istine, brutalne (ne)iskrenosti, čak i ljubomore.

Gita je flegmatična i pomalo razmažena bogatašica koja dane krati upijajući mudrosti Žuži Jelinek i smišljajući najgore scenarije koji se mogu dogoditi njezinoj ljubavnoj vezi, a Mimi je otkačena žena bez dlake na jeziku, a koja ne može kroz dan bez cigarete i alkohola. Mimi dolazi Giti otkriti novost u svom životu, ali ono što je trebalo biti rečeno u nekoliko riječi pretvara se u urnebesnu i emotivnu ‘igru bez granica’ u kojoj svaka krije svoje adute.

Sve poteškoće samo će ih navesti da se suoče sa strahovima i osjećajima, a njihovo cjeloživotno prijateljstvo postat će samo još čvršće.

Po ovacijama i pljesku posjetitelja možemo reći da je komedija o iskrenom ženskom prijateljstvu Mimi i Gite osvojila našu publiku.

Pučko otvoreno učilište Ploče

Photo: Jure Zovko Photography/ POU Ploče

z1 z2 z3 z4 z5 z6 z7 z8

 

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.