OPG Ostojić iz Ploča potpisao ugovor o potpori sa Županijom

0

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je danas u palači Ranjina ugovore s poljoprivrednicima koji su ostvarili potpore male vrijednosti prijavom na javni poziv koji je raspisala Dubrovačko-neretvanska županija.

Na Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi Dubrovačko-neretvanske županije ove godine prijavilo se 299 poljoprivrednika, od kojih je njih 292 udovoljilo uvjetima javnog poziva.

‘Drago mi je da imamo izniman interes poljoprivrednika za ovaj javni poziv. Ove godine u Dubrovačko-neretvanskoj županiji za ovu namjenu osigurali smo 156 tisuća eura, što je povećanje od 45 posto u odnosu na prošlu godinu. Županija će nastaviti poticati svoje poljoprivrednike i svakako ćemo i ugodinama pred nama raspisivati i ovaj javni poziv, kao i sve ostale’, istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.

Ugovori su danas potpisani s pet poljoprivrednika, i to OPG Lovro Mušić iz Lumbarde, OPG Nikša Mrdalo iz Dubrovačkog primorja, OPG Ostojić iz Ploča, OPG Martin Martinović iz Župe dubrovačke te Braniteljsko socijalnom zadrugom Eko Župa.

Potpore male vrijednosti u poljoprivredi dodjeljuju se za ulaganja po 13 mjera za različite sektore i segmente poslovanja poljoprivrednika.

Dubrovačko-neretvanska županija

 

Share.

About Author

Comments are closed.