Radovi na školskom trgu pri kraju: u tijeku asfaltiranje prometnice i parkinga

0

„Do kraja godine imat ćemo u funkciji novu javnu površinu, uređena parking mjesta i što je najvažnije, puno sigurniju prometnicu“, naglasio je gradonačelnik Krstičević

Radovi na uređenju školskog trga pri samom su kraju. U ovom trenutku, u tijeku je postavljanje asfaltnih slojeva, a potom slijedi i označavanje prometne signalizacije te bi trg do kraja sljedećeg tjedna trebao biti u cijelosti asfaltiran.

Trg 1

Do sada su na obuhvatu ispred zgrada izvedeni armirano-betonski radovi na parteru i potpornim zidovima te su postavljeni rubnjaci. Završeno je nasipanje zemlje i priprema za prvu fazu hortikulturnog uređenja, nakon čega slijede radovi na uređenju i pripremi zidova za štokovanje te bojanje partera trga.

Na dijelu prometnice i parkinga, izvedeni su armirano-betonski radovi te također postavljeni rubnjaci. Izvedena je oborinska odvodnja same prometnice i završeni radovi na slivnicima. Stari asfalt uklonjen je na samom početku radova, a u narednim danima izvest će se polaganje asfaltnih slojeva, nakon čega slijedi i iscrtavanje signalizacije.

Trg 2

Podsjetimo, kroz ovaj projekt neće se dobiti samo novi sloj asfalta, nego širi pješački koridori koji su do sada bili okupirani automobilima, koji će se dislocirati na rubne pozicije obuhvata novog trga gdje će se omogućiti uređena parking mjesta. Postavit će se i nova signalizacija koja će usporiti promet automobila te će se zadržati jednosmjerni promet.

Trg 3

„Uskoro ćemo imati u funkciji novu javnu površinu, uređena parking mjesta i što je najvažnije, puno sigurniju prometnicu. Kiša je nažalost malo odgodila rok završetka, ali preostali su samo završni radovi i kroz nekoliko tjedana ova faza projekta će biti gotova. Ono što slijedi je hortikulturno uređenje“, rekao je gradonačelnik Mišo Krstičević.

Grad Ploče

 

Share.

About Author

Comments are closed.