Narodna knjižnica Ploče: Jure Divić – “Mekoća”

0

Ove srijede ugostit ćemo knjižničara, pisca, pjesnika, novinara i fotografa Juru Divića. Razlog tome promocija je njegove nove knjige, zbirke erotsko-ljubavnih pjesama“Mekoća”.
Radi se o šestoj knjizi ovog vrgorskog autora, od čega trećoj zbirci poezije.

U „Mekoći“ se nalazi 48 pjesama koje su nastajale proteklih desetljeća, posložene u tri ciklusa u sklopu kojih ipak djeluju kao koherentna i logična cjelina. Teme oko kojih se vrti cijela zbirka – ljubav i eros, vrlo su bliske Juri Diviću i on, kako u predgovoru ističe Antonija Galić, u zbirci raskrinkava sebe, svoje Ja određeno žudnjom, tjelesnošću i erosom.
(isječak iz teksta o knjizi, preuzet s web stranica Društva prijatelja vrgorske starine)

Promocija će se održati u srijedu 13. prosinca u 18 sati.

Divt

O autoru:
Jure Divić (Takapuna, Novi Zeland, 1969.), hrvatski pisac, novinar, fotograf i glazbenik. Škole je završio u Belmontu, Aucklandu (Novi Zeland), Vrgorcu i Mostaru (BiH). Novinar Hrvatske izvještajne novinske agencije (HINA). Višestruko je nagrađivan u tuzemstvu i inozemstvu (SAD, Francuska) za svoj fotografski rad u području umjetničke fotografije. Izlagao na preko 20 samostalnih izložbi fotografija te preko 30 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu.

2005.g. pjesma “Čuvam te” uvrštena mu je u antologiju najljepše hrvatske ljubavne poezije. (preuzeto sa stranica Knjižare Ljevak)

 

Share.

About Author

Comments are closed.