Gdje je završio azbestni otpad s gradilišta stare škole?

0

Jedno od vijećničkih pitanja s jučerašnje sjednice Gradskog vijeća Grada Ploča odnosilo se na azbestni otpad s gradilišta stare škole u Pločama, a postavio ga je vijećnik Pločanske stranke Darjan Barbir. „Određeni broj građana se u zadnje vrijeme tuži na stanje gradilišta stare škole. Pokazuju zabrinutost da azbestni krov, ne da nije pravilno saniran, recikliran i slično, nego je ostavljen u temeljima. Zabrinutost nije izrazila jedna osoba nego veći broj ljudi, pa me zanima kakvi su alati nas kao Grada da provjerimo stanje na terenu i od investitora zatražimo odgovor gdje je otpad završio.

„Radovi na uklanjanju ostataka stare škole u Gračkoj ulici u Pločama izvedeni su prije godinu dana. Naručitelj radova je MGA Metković, a radovi su uključivali uklanjanje zidova stare škole i krovišta koje se sastojalo od salonitnih ploča koje sadrže vezani azbest.
Prilikom izvođenja radova uočeno je sortiranje i odvoz salonitnog pokrova čije zbrinjavanje je izvela tvrtka Ciak Split“, odgovorili su mu iz gradskih službi i ogradili se od navoda da je salonitni pokrov u cijelosti prikupljen i odvezen. Istaknuli su kako ne mogu biti sigurni da li je azbestnih ostataka ostalo u terenu.
Stoga su gradske službe preuzele obvezu dostavljanja „odmah ovaj tjedan“ tovarnih listova i druge prateće dokumentacije vezanu za odvoz i zbrinjavanje salonitnog pokriva s objekta stare škole
„Također ćemo sa inspektoricom zaštite okoliša obići lokaciju i sondirati teren da vidimo u kakvom je stanju po pitanju  azbesta i o istome ćemo vas odmah izvijestiti“, odgovorili su Barbiru iz gradskih službi.

Share.

About Author

Comments are closed.