Mrežaste najlonke: sexy ili jeftino?

0

O njima većina ima podijeljena mišljenja. Neki smatraju da nose dozu seksipila i ženstvenosti, dok drugi misle da jednostavno izgledaju odbojno.

U svakom slučaju, činjenica je da su mrežaste i prozirne najlonke prisutne već desetljećima i ne izgleda da će tako skoro iščeznuti.

No kako te kontroverzne čarape zapravo izgledaju moderno i privlačno?

Postoje li načini da ih iznesete na ulicu a da pritom ne ispadnu odvratno i jeftino? U nastavku istražujemo što žene privlači toj vrsti čarapa i kako ih nositi s ukusom i stilom.

 najlonke

Koji je njihov cilj i zašto su seksipilne?

Većina žena koje nose prozirne mrežaste najlonke želi postići određeni stil i privući pozornost. No što je to konkretno što ih čini toliko popularnim i zavodljivim?

  • Otkrivaju noge – Sam naziv „najlonke“ upućuje da su zapravo vrlo prozirne i otkrivaju puno kože. Ta igrica „otkrivanja i skrivanja“ element je zavođenja.
  • Ističu ženstvenost – Krojevi većine takvih čarapa dizajnirani su da prate obline i zakrivljenosti ženskih nogu i na taj način naglase ženstvenost.
  • Odaju rock&roll duh – Mrežaste najlonke podsjećaju na punkerske i buntovne 1970-te te simboliziraju taj provokativni stav i u modi.
  • Unose neočekivanu notu – Kao neuobičajen modni odabir, čarape privlače poglede i nose dozu iznenađenja u outfit. Upravo taj efekt iznenađenja žene često nastoje postići.

Naravno, riječ je o izrazito subjektivnom dojmu. Nekome tko nije ljubitelj takvog stila mrežaste čarape jednostavno neće biti privlačne. No mnogim damama upravo je to cilj – privući pozornost i iznenaditi.

Kako moderno nositi mrežaste najlonke?

Iako su po prirodi prilično neukusne ako se nose krivo, postoje načini da se mrežaste najlonke ipak iznesu s određenom dozom stila:

Samo naznake

Umjesto da se u potpunosti vide, najseksipilnije djeluje kada se proviruje tek mali dio čarapa, primjerice iznad gležnjaka ili ispod traperica. Tako ostavljate prostora mašti.

U kombinaciji s grubljom odjećom

Miješanje nečeg lagano provokativnog s casual i muškobanjastim komadima poput kožne jakne ili marti čizama daje kontrast i neočekivanu notu.

Samo ponekad

Ako želite da i dalje djeluju iznenađujuće, nemojte ih nositi svaki dan. Povremeno izvlačenje maksimizirat će efekt kada ih ljudi najmanje očekuju.

Pažljiv odabir ostalih komada

Budite oprezni da ostatak kombinacije ne djeluje jeftino i neukusno. Mrežaste čarape zahtijevaju pažljiv odabir kvalitetnih komada u ostatku outfita.

Dakle, iako po samoj prirodi provokativne, sa stilom, mjerom i kvalitetom ostalih komada, čak i mrežaste najlonke mogu funkcionirati. Bitno je ne pretjerati kako one ne bi postale glavna atrakcija. Manje je definitivno više.

Koje su najčešće zamke pri nošenju?

Naravno, lako je i pretjeralo. Ovo su neke od najčešćih zamki koje čarape jeftine i odbojne:

Prevelika količina mreže

Ako se vide gotovo u potpunosti, to već djeluje jeftino i neukusno. Ciljajte na malu dozu neočekivanog.

Loša kvaliteta i materijal

Kao i sve ostalo, jeftinim varijantama sintetičnih vlakana brzo pucaju šavovi i ističe se loša kvaliteta izrade. Uložite u bolje pa će i vizualno djelovati skuplje.

Neukusne kombinacije

Budite oprezni s haljinama i hlačama s natpisima pozadi koji se proviruju kroz mrežu. Lako je skliznuti u kič.

Pretjerana učestalost

Ako ih nosite svaki dan, više neće imati željeni faktor iznenađenja. Povremeno nošenje maksimizira interes.

Dakle, iako su mrežaste najlonke po samoj prirodi kontroverzan modni odabir, sa stilom, mjerom i malo mašte mogu funkcionirati na neočekivane načine. Zapamtite da je cilj dosegnuti suptilnu provokativnost, ne jeftini kič.

Zaključno o mrežastim najlonkama

Definitivno nisu komad odjeće za svačiji ukus. No činjenica je da mrežaste najlonke i te kako mogu izgledati seksi i privlačno ukoliko se nose na pravi način i u idealnoj dozi neočekivanog.

Bilo da želite unijeti malu dozu rock&roll bunta u svoj stil ili jednostavno volite privlačiti poglede, ove provokativne čarape mogu poslužiti svrsi, u kombinaciju možete recimo dodati dokoljenke. Bitno je samo izbjeći jeftini kičerski utisak.

Kao i sve u modi, radi se o vašem osobnom stilu i koliko ste spremni eksperimentirati. Stoga, ako osjećate da biste se dobro osjećale u mrežastim najlonkama, slobodno ih isprobajte. Tko zna, možda postanu vaš novi zaštitni znak!

 

Share.

About Author

Comments are closed.