Potpredsjednik Vlade i ministar Butković na obilasku završenih radova na Centru za djecu u Metkoviću

0

Potpredsjednik Vlade i ministar Butković na obilasku završenih radova na Centru za djecu u Metkoviću te na otvorenju pomorsko-putničkog terminala u Veloj Luci na Korčuli

 petak, 12. siječnja 2024. godine

od 9:00 sati: Obilazak završenih radova na uređenju Centra za djecu s poteškoćama u razvoju, Zgrada Dnevne bolnice Metković

od 12:30 sati: Obilazak i svečano otvaranje Pomorsko-putničkog terminala Vela Luka

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković će u petak, 12. siječnja 2024. godine sudjelovati u radnom posjetu Metkoviću i Veloj Luci na otoku Korčuli.

Program posjeta započinje 9:00 sati u Metkoviću (zgrada Dnevne bolnice Metković) gdje će sudjelovati u obilasku završenih radova na Centru za djecu u s poteškoćama u razvoju.

Na lokaciji su predviđene izjave za medije.

Po završetku programa u Metkoviću, potpredsjednik Vlade i ministar Butković u Veloj Luci na otoku Korčuli u 12:30 sati obići će novoizgrađeni Pomorsko-putnički terminal Vela Luka nakon čega će započeti i svečano otvaranje samo terminala.

Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 14,8 milijuna eura, a radovi su obuhvaćali premještanje luke iz centra Vela Luke u novi pomorsko-putnički terminal s ciljem povećanja kapaciteta i smanjenja zakrčenosti luke. U sklopu projekta uređeno je 515 metara obalne trase te su izgrađena nova tri trajektna veza. Projekt izgradnje Pomorsko-putničkog terminala Vela Luka dio je velikog ciklusa ulaganja u lučku infrastrukturu diljem Jadrana gdje je do danas ugovoreno ukupno 25 projekata sufinanciranih europskim sredstvima.

Po završetku svečanosti predviđeno je uplovljavanje prvog trajekta na novootvoreni pomorsko-putnički terminal.

Na svečanosti su predviđena prigodna obraćanja.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Slika: metkovic.hr

 

Share.

About Author

Comments are closed.