Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo 2 nova poziva iz programa prekogranične suradnje

0

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je 2 nova poziva iz programa prekogranične suradnje.

Radi se o pozivima za projekte iz Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, te Republike Hrvatske i Republike Srbije.

Programi su usmjereni na osnaživanje pograničnih područja te njihov gospodarski i društveni razvoj. Osiguranim financijskim sredstvima u iznosu od 1,5 milijun eura za Program sa Srbijom, odnosno 3,1 milijun eura s Bosnom i Hercegovinom, doprinosi se jačanju konkurentnosti gospodarstva te integraciji cjelokupnog stanovništva.

„Cilj je ovih programa angažirati što više pojedinaca i institucija na zajedničkom radu te kontinuirano podizati kvalitetu života u pograničnom području. Povezivanje hrvatskog naroda s obje strane granice i osnaživanje Hrvata u Srbiji i Bosni i Hercegovini ostaje trajni fokus Vlade, a to objavom ovih poziva već nekoliko godina zaredom konkretno i potvrđujemo. I dalje ćemo pratiti potrebe naših sunarodnjaka i nastaviti brinuti o njihovom prosperitetu“, naglašava ministar Šime Erlić.

Oba javna poziva otvorena su do 1. ožujka 2024., a svi detalji vezani za prijavu projektnih prijedloga dostupni su na stranicama Ministarstva:

https://razvoj.gov.hr/pristup-informacijama/javni-pozivi-i-natjecaji/aktualno/1901

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije

Share.

About Author

Comments are closed.