Nitko kao Komin, oboren Guinnessov rekord, najmlađi Disney ima manje od dva mjeseca, a pronašli smo i najmlađu baku!

0

Okupljanjem 497 osoba obučenih u Disney likove u glavnoj kominskoj ulici oboren je Guinnessov rekord koji je sa 361 Disneyem do sada držala engleska Primary School iz Coventrya! Da će rekord biti oboren moglo se naslutiti još u jutarnjim satima, kada su ulice Kominlenda, kako se mjesto uz Neretvu samopreimenovalo u ove pokladne dane, bile ispunjene raziom likovima iz Disneya.

Dok se čekalo prebrojavanje, ljubazni domaćini i njihovi gosti uživali su vrhunski spremljenom fažolu, kojega je, sa svojim suradnicima, pripremio Patrik Medak. Patrik, u stvari, nastavlja obiteljsku tradiciju, jer su prije njega fažol pripremali njegov djed Tomislav Medak Mrkonja, a onda otac Saša Medak. Nije nam htio otkriti recept, ali nam je rekao da je od 35 kilograma mesa, 30 kilograma povrća i 50 kilograma fažola, pripremio „pravo gorivo“ za preko 700 ljudi.

1 2 3 4 5 6 7 barbara i borna 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Među maškarama bilo je more zanimljivih likova. Najmlađi sudionik bio je mali Borna, još nema dva mjeseca života. Njegova majka Barbara Šuman rekla nam je kako je sa suprugom Zrinkom stalni sudionik maškarskih fešta u Kominu, a njihovim stopama krenuo je i sin. Snjeguljica je došla iz Brista, s Makarskog primorja. Kaže da nije sama, došli su i drugi pomoći Kominjanima da obore rekord. Ispričala se što nije u baš najboljem izdanju, ali će, nakon tretmana kod kozmetičarke, sve biti bolje. A pronašli smo i najmlađu baku! Renata Kraljević se zove i u poklade je dovela unuka Tomu Benića odjevenog u Dalmatinca. Renata nam u šali kaže da ide tražiti još malih Dalmatinaca. Za bundu.

Dobro raspoloženja osjećalo se u zraku, osvojilo je i poslovično opreznog Željku Vlahovića, mladog predsjednika lani osnovane Udruge Kominske poklade, koja je organizator ovoga spektakla.

18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

„Napravili smo što je bilo potrebno da uspijemo. Brojni su se odazvali i veliki sam optimist. Toliko je zajedništva i pozitivnih vibracija da smo i prijeteće oblake otjerali. Inače, nije bilo teorije da odustanemo zbog vremenskih uvjeta, jer su nam došli studenti i Zagreba, Splita i drugi ljudi sa strane“, rekao nam je Vlahović prije prebrojavanja i milenijske fotografije koju je snimio neizostavni Šime Srtikoman.

A poslije prebrojavanja, ne bez ponosa, Vlahović je medijima priopćio čarobnu  brojku – 497 te dodao da je uspjeh tim veći ako se uzme u obzir da je Komin relativno malo mjesto. Tako su Kominjani, nakon 2008. godine, kada su u „Štrumpfogradu“ sa 533 okupljena štrumpfa, oborili Guinnessov rekord, ovaj put učinili isto sa brojem Disney likova.

31 32 33 34 35 36 37 zeljko vlahovic 38 39 40 najmladja baka 41 42 43 44 45

„U čast 100 godina postojanja “Disneya” te poticanja prihvaćanja raznolikosti u društvu u suradnji s osnovnom školom Ivo Dugandžić-Mišić obukli smo se u različite “Disney” likove. Na ovaj način želimo poslati poruku kako čuvanje tradicijskih vrijednosti i poštivanje različitosti u društvu donosi izvrsne rezultate“, dodao je Vlahović i najavio nove, slične, projekte u Kominu.

Krnjeval je bila Cruella De Vill, negativka u poznatom Disney animiranom filmu, a izradio ju nje u svojoj garaži Robert Šuman sa Vitom Vujevićem. Nakon obaranja rekorda, maškarska povorka prošetala je glavnom ulicom, u kojoj su bile postavljene buklije, svaka sa drugom temom iz Disneya.

Share.

About Author

Comments are closed.