„Veliki manager“ Polić ne smatra da je potrebno doći na sjednicu GVa da objasni novi kredit

0

Vezano uz sinoćnju sjednicu Gradskog vijeća, Gradski odbor HDZ Ploča poslao nam je priopćenje:

„Veliki manager“ Polić ne smatra da je potrebno doći na sjednicu GVa da objasni novi kredit

Kako drugačije nazvati direktora Izvora Ploče i gradonačelnika Grada Ploča nego Geppetto i Pinocchio, pogotovo kada znamo da se današnja sjednica GV održava nakon obaranja Guinnessova rekorda na temu Disney-evih likova u Kominu.

Na netom završenoj sjednici spomenuta dvojica, zajedno sa vijećnicima iz vladajuće koalicije(SDP-MOST) su donijela odluku o novom zaduženju Izvora u iznosu od 2,35 milijuna eura a Grad Ploče daje jamstvo za isti kredit.

Ako današnjem zaduženju pridodamo i stara u iznosu od 1,56 milijuna eura (iz 2021. i 2023. godine) dolazimo do gotovo 4 milijuna eura ukupnog zaduženja Izvora.
Ovim iznosom bi se trebali platiti zaostaci izvođačima za zadnja tri mjeseca prošle godine a da je vodstvo Izvora imalo samo malo sposobnosti, te da su se isti platili do 31.12.2023., 70% iznosa bi sufinancirala EU.
U prilog ozbiljnosti govori i situacija s izvođačima koji imaju mogućnost raskinuti ugovor nakon više od 90 dana neplaćanja dospjelih faktura. Osim toga, Vlada RH je u međuvremenu, zbog kašnjenja radova na projektima aglomeracije u RH od 1.1.2024. odlučila sufinancirati ostatak izgradnje aglomeracije u istom postotku kao i EU (70%) a danas se vladajući i direktor društva pozivaju na čekanje nacionalnih sredstava iako nisu bili sposobni povući sve novce iz EU fondova kao što su to napravili drugi gradovi.

Na sve ove probleme direktor Polić (lažljivi Pinokio) odmahuje rukom i maže oči vladajućima skrivajući vlastite greške i nesposobnost. Njegov bezobrazluk i uobraženost ide toliko daleko da je danas odlučio ne tratiti vrijeme svojim dolaskom na sjednicu GV već je odlučio otići na put te se u maniri “velikih managera” nije niti potrudio da vijećnicima objasni razloge zahtjeva za kredit. Izgleda da su svi ovi problemi previše nebitni da bi vlastitom prisutnošću pripomogao gradonačelniku u objašnjavanju novih zaduženja.

Na kraju jedino ostaje žal da se veliki direktor Polić zajedno sa ostatkom maškarane povorke s GV neće priključiti večerašnjem balu u Kominu da proslavimo novi rekord, a kako je krenulo i novi Guinnessov kredit!

 

Share.

About Author

Comments are closed.