Najveća novčana kazna (1.350 eura) izrečena je u Metkoviću

0

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima nije bilo teže ozlijeđenih osoba, a lakše ih je ozlijeđeno šest, dok su s materijalnom štetom zabilježene dvije prometne nesreće

Foto: Ilustracija rogotin.hr

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 737 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 370 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 58 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 14 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirane su 22 osobe.
– Od ostalih prekršaja izdvajamo 57 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 75 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovačkom primorju

Najveća koncentracija alkohola od 1,76 g/kg izmjerena je 35-godišnjaku koji je u ponedjeljak, 12. veljače, u ranim jutarnjim satima u Majkovima zaustavljen tijekom redovne kontrole pometa.
Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 1.320 eura i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća novčana kazna izrečena je u Metkoviću

Najveća novčana kazna u iznosu od 1.350 eura izrečena je 60-godišnjaku koji je u subotu, 17. veljače, u večernjim satima zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole u Dubravici.
Vozač je upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,68 g/kg, a osim toga utvrđen je prekršaj nepropisnog kretanja kolnikom.
Isključen je iz prometa i zadržan u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Osim spomenute novčane kazne vozač je sankcioniran i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
PU dubrovacko neretvanska

 

Share.

About Author

Comments are closed.