Pokopan Robert Dževlan

0

Na mjesnom groblju svetoga Nikole u Rogotinu, u nazočnosti rodbine, prijatelja i sumještana, pokopan je Robert Dževlan. Euharistijsku žrtvu i misno slavlje za dušu pokojnika u rogotinskoj crkvi Presvetoga Trojstva predvodio je don Dalibor Milina.

Don Dalibor je, u ime cijele župne zajednice, obitelji pokojnika izrazio duboku sućut  i zahvalnost, jer je Robert, kako je istaknuo, uvijek bio na pomoći pri uređenju crkve i u drugim potrebama. „Svake nedjelje se prinosi misa za naše pokojne i dobročinitelje, a Robert je bio dobročinitelj“, rekao je rogotinski župnik.

Don Dalibor je pozvao prisutne da se povedu za primjerom Bogočovjeka Isusa Krista, jer sve drugo je trka u zagrljaj smrti. Život se nalazi u ruci Boga. Odlutavši od njega, čovječanstvo je stvorilo smrt, ništavilo. Bog je ušao u naše ništavila da nas povede natrag. Na ovoj zemlji smo samo putnici, što svjedoči naš brat. Trpljenje bez Boga nema smisla. Mi vjernici pozvani smo na ovozemaljskome hodočašću da budemo optimisti. Jedino što ovaj svijet može ponuditi čovjeku je rok trajanja. I zato, dok se pripremamo za uskrsnuće Isusa Krista, našem bratu Robertu poručimo: Do viđenja u kući Oca Nebeskoga, neke su od poruka don Dalibora.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Share.

About Author

Comments are closed.