Ogranak MH u Pločama poziva na prvu večer manifestacije “Pjesnici pod zvijezdama”.

0

Ogranak Matice hrvatske u Pločama poziva na prvu večer manifestacije „Pjesnici pod zvijezdama” koja će se održati dana 11. srpnja 2024. godine, u Pločama, na brdu Mali Milosavac ( kraj Doma kulture ), s početkom u 21.00 sati.

Riječ je o drugoj godini manifestacije utemeljene 2023. od strane OMH u Pločama a koja se održava u suradnji sa POUP Ploče, tijekom Pločanskog ljeta.

Na prvoj ovogodišnjoj večeri, pored domaćih autora, predstaviti će se i bogat rad Ogranka MH iz Tomislavgrada. O radu MH u Tomislavgradu izvijestit će nas njihov predsjednik, prof. Mate Kelava. Duvnjaci nam dovode i svoje cijenjene književnike: Marka Tokića, Tomislava Majića, Ivana Bakovića i Antu Brajka. Riječ je redom o afirmiranim, priznatim i nagrađivanim književnicima, članovima DHK Zagreb i DHK HB. Osim ovih autora, na prvoj večeri Pjesnika pod zvijezdama, nastupit će i dubrovački pjesnik Pero Vukasović Peco, član Društva dubrovačkih pisaca.

Svakako naglašavamo da će u sklopu programa nastupiti i članovi OMH u Pločama kao i lokalni autori. I na ovoj večeri Pjesnika pod zvijezdama dodijeliti će se nagrada za najbolju interpretaciju ( stihova, priča, anegdota ), a koja se dodjeljuje jednom od lokalnih autora za scenski nastup. Nagrada se sastoji od prigodnog dara i plakete koja se dodjeljuje od strane Organizacijskog odbora naše manifestacije, u ime OMH u Pločama.

Ovogodišnji program manifestacije Pjesnici pod zvijezdama sufinanciran je iz sredstava Fonda za kulturu DHK Zagreb, donacijom Grada Ploča te sredstvima Dubrovačko-neretvanske županije.

 

Share.

About Author

Comments are closed.