PLOČAMA 300 TISUĆA KUNA ZA ASFALTIRANJE OD MINISTARSTVA REGIONALNOG RAZVOJA

0

Grad Ploče dobio je od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije iznos od 300 tisuća kuna namijenjen za asfaltiranje ulica na gradskome području. Osim Ploča, novčana sredstva za određene namjene dobili su i gradovi Metković i Opuzen, te Općina Kula Norinska. Tako je Grad Metković dobio iznos od 250 tisuća kuna za uređenje Trga Bana Jelačića, a Grad Opuzen će 190 tisuća kuna potrošiti za sanaciju komunalne infrastrukture na poljani Neretvanskih gusara (parking prostor, nogostup, priključak na oborinsku odvodnju, zeleni pojas). Općina Kula Norinska dobit će 300 tisuća kuna za projekt izgradnje crpne stanice „Neretva“ za oborinsku odvodnju, te za izgradnju dječje igrališta i trga u Krvavcu.

Ugovori o sufinanciranju po Programu održivog razvoja lokalne zajednice za 2016. godinu između resornog Ministarstva i korisnika potpisat će se u srijedu 25. svibnja 2016. u 12.00 sati, u Zagrebu. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije ove će godine financirati 170 projekata u iznosu od 40 milijuna kuna. Prije samog potpisivanja ugovora, uzvanicima će se obratiti ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić.

Program održivog razvoja lokalne zajednice nacionalna je mjera za ostvarenje regionalnoga razvoja u skladu s načelima održivog razvoja i socijalne uključenosti. Kroz program se na godišnjoj razini sufinanciraju projekti jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave razvrstanih u skupinu razvijenosti ispod sto posto prosjeka Republike Hrvatske, a za koje se ocjenjuje da će poboljšati standard i kvalitetu života lokalnog stanovništva, pridonijeti znatnijem razvoju pojedinih područja i stvoriti preduvjete za održivi gospodarski i društveni razvoj.

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.