ORGANIZIRAJU SE 7. DANI NERETVE U ZAGREBU

0

Ove godine Institut za promociju i razvoj doline Neretve organizira sedmu dvodnevnu manifestaciju Dani Neretve u Zagrebu koja će se održati 12. i 13. listopada 2018.

U petak, 12. listopada 2018. počinju 7. Dani Neretve u Zagrebu Okruglim stolom u Hotelu International,Miramarska 24, u 18 sati. Tema okruglog stola bit će Neretvanska vinogorja – Neretva i Komarna. O temi vinogradarstva izlagat će cijenjeni stručnjaci prof.dr.sc. Davor Romić, Josip Volarević, mag.ing.agr. i Emanuel Tutek, mag.oec. Druženje se nastavlja uz neretvanske delicije i vina, a zabavu će predvoditi Glazbeni sastav Larus, uz podršku Klape Mindel iz Ploča i KUD-a Ploče te klape Neretvanke. Izložbu fotografija ušća, doline Neretve i okolnih mjesta održat će Andriana Nikolac.

U subotu, 13. listopada s početkom u 11 sati na Zrinjevcu će se predstaviti KUD Ploče s Neretvankama i Klapa Mindel iz Ploča.

Dani Neretve završavaju u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u 19:30 predstavom Pomutnja u izvedbi Metkovskog amaterskog kazališta.

Manifestaciju obilježava i Tjedan vina neretvanskih vinogorja, u sklopu Tjedna restorana od 5. do 14. listopada. Restorani Hotel International, Hotel Westin, Hotel Sheraton, Restoran Potkova (Hipodrom), Restoran Gallo, Restoran Marun, Rerstoran Lateral, Restoran Cavalino i kavana Procaffe ponudit će odabrana vina po promotivnim cijenama. U navedenom dijelu manifestacije sudjeluju etablirani vinari iz Komarne i Neretve: Vinarija Rizman, Vinogradi Volarević, Vina Terra Madre i Vinarstvo Prović.

Humanitarni karakter manifestacije

I ove je godine naglasak na doniranju prikupljenih sredstava u humanitarne svrhe, kao i podjeli mandarina pučkim kuhinjama, Caritasu i Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra, te ovim putem  Institut za promociju i razvoj doline Neretve potiče za pomoć u liječenju Dore Arapović, članice KUD-a Metković, koja boluje od teške bolesti. U liječenju možete pomoći uplatom na račun: HR83 23600003245277436.

Napomena: Zbog velikog interesa, ograničenog prostora i sredstava, dolazak na Okrugli stol i domjenak bit će moguć jedino uz uplatu kotizacije/donacijske ulaznice u iznosu od 100 kn po osobi. Ulaznice za predstavu Pomutnja u iznosu od 25,00 kuna po osobi prodavat će se tijekom dvodnevne manifestacije u Hotelu International i na Zrinjevcu, kao i na blagajni koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Za dodatne upite i narudžbu kotizacije/donacijske ulaznice pišite na: ulaznice@danineretve.hr

Comments

comments

Share.

About Author

Comments are closed.