“GLAS PLOČA 2019.”: Prve nagrade zasluženo pripale Ani Medak i Nikoli Batinoviću

0

U sklopu Pločanskog ljeta 2019. i ove godine je ispred crkve Kraljice Neba i Zemlje u Pločama tradicionalno organizirana manifestacija Glasa Ploča.

Vrijedni mladi pjevači tjednima su se pripremali na audicijama gdje su ih u svijet glazbe uvodili njihovi mentori i učitelji. Svoj nadareni pjevački talent njih 9 koji su prošli audiciju pokazali su i večeras, te je skromno reći da su zahtjevnim izvedbama oduševili publiku i sami stručni žiri koji je sve njih nadgledao.

Neki od njih već imaju popriličnog pjevačkog iskustva i nastupe na brojnim glazbenim manifestacijama, ali vrijedi spomenuti da neke od njih smo prvi put slušali i vidjeli ispred pločanske crkve na popularnom Glasu Ploča.

Njih 9, talenata pa usudimo se reći glazbenih profesionalaca stalo je pred pločansku publiku, a oni su bili: Tara Musulin koja je izvela pjesmu Vanne “Kao da me nema tu”, Aja Saračević Mijatović je nastupala s pjesmom “Rehab” od Amy Winehouse, pjesmu Adelle, “Someone like you” otpjevala je pred publikom Lana Duplančić, dok je Luca Juračić večeras izabrala izvedbu Mie Dimšić, “Život nije siv”.

Nakon njih svoje nastupe imale su Lara Grgurinović i Marija Salacan s pjesmama “Moje proljeće”, Jelene Rozge i Severine, “Virujem u te”. Karla Grgurinović izvela je pjesmu Vanne, “Gdje počinje kraj”, a Nikola Batinović otpjevao je pjesmu “Prozor prema zalazu” od Đanija Maršana. Posljednji nastup imala je Ana Medak, a izvela je pjesmu Nine Badrić, “Dat će nam Bog”.

Stručnom i ocjenjivačkom žiriju nije bilo lako, te su nakon malo dužih dogovora nagrade dodijelili Tari Musulin, koja je dobila treću nagradu publike, Aja Sarčević Mijatović zaslužila je drugu nagradu publike, dok je prvu nagradu publike dobio Nikola Batinović.

Prvu nagradu stručnog žirija zasluženo je ove godine dobila mlada talentirana pjevačica Ana Medak, koja je na kraju manifestacije izvela još jednom svoju izvedbu “Dat će nam Bog”.

“Svi su oni pokazali veliki talent i mnoštvo pjevačkih sposobnosti, te nam nije bilo lako odlučiti pobjednika. Želimo im sreću te se nadamo da se vidimo i iduće godine u još većem broju na pločanskoj rivi” – poručili su organizatori.

Program ovogodišnjeg Glasa Ploča moderirao je pločanski voditelj Mario Pavić. Vidimo se i dogodine na novom Glasu Ploča.

Piše i foto: Augustin Markota

Share.

About Author

Comments are closed.