NA 12. MEMORIJALNOM TURNIRU KADETKINJA U METKOVIĆU, „DALMATINKA“ BEZ KONKURENCIJE

0

Kadetkinje „Dalmatinke“ nastupile su na 12. memorijalnom rukometnom turniru u Metkoviću od 8. do 10. prosinca ove godine.

Na turniru na kojem su nastupile ekipe „Vardara“ iz Skoplja, „Katarine“ iz Mostara, „Splita“, „Dalmatinke“ i „Splita“

Pločanske rukometašice su se naprosto “prošetale“ na ovom turniru. Prema prikazanoj igri nisu imale konkurenciju.

U prvom susretu kadetkinje „Metkovića nisu se mogle ravnopravno nositi s rukometašicama „Dalmatinke“. Rezultat je na koncu utakmice koja je na ovom turniru trajala 2×20 minuta bio 22-14 (13-7).

U drugoj utakmici, nešto teže, ali ipak uvjerljivo dobili su „Katarinu“ iz Mostara. Rezultat se na semaforu nakon zadnjeg zvižduka zaustavio se na rezultatu 22-16 (8-5).

Najteže suparnice bile su im igračice „Vardara“ iz Skoplja. Iako je rezultat naoko bio tijesan, pobjeda nije ni u jednom trenutku dolazila u pitanje. „Dalmatinka“ je pobijedila 17-14 (11-7).

„Split“ je bio „lak zalogaj“ Pločankama. 23-14 (12-6) bio je krajnji rezultat ove utakmice.

U polufinalnoj utakmici Pločanke su se opet ogledale s „Katarinom“ iz Mostara. Ni u ovoj utakmici nije bilo neizvjesnosti. „Dalmatinka je pobijedila 17-9.

Iako je „Dalmatinka“ lako prošla sve prepreke, propozicijama ovog turnira za plasman su igrali prvi i četvrti i drugi i treći.

S obzirom da je „Metković“ pobijedio „Vardara“ i tako osigurao četvrto mjesto, opet su se ogledale susjede iz Metkovića i Ploča.

Uvjerljivije nego u natjecanju u skupini, rukometašice „Dalmatinke“ su već u prvom poluvremenu riješile pitanje pobjednica. Rezultat 11-2 sve govori o razlici u kvaliteti. Krajnji rezultat je 23-14 i slavlje je moglo početi.

Sve u svemu rukometašice „Dalmatinke“ nisu imale pravu konkurenciju. Za sve gledatelje u dvorani bilo je od početka jasno tko će biti konačni pobjednik.

To je honorirano izborom najbolje igračice, najbolje vratarke i najbolje strjeljkinje. Vrata svoje ekipe najbolje je čuvala Petra Marinović i zasluženo je proglašena najboljom vratarkom. Titulu najbolje igračice na turniru ponijela je Lucija Cvijanović, a Josipa Oršulić postigla je najviše pogodaka, značajno više od svih sudionica ovog natjecanja.

Ni jedna igračica „Dalmatinke“ nije podbacila, sve su dali puni obol ovoj pobjedi.

Turnir je bio dobra proprava za daljnje natjecanje na kadetskom državnom prvenstvu regije jug, kao i za državnu završnicu na kojoj brane prošlogodišnje osvojeno treće mjesto.

„Dalmatinka“ je igrala u sljedećem sastavu:

Petra Sršen, Ana Stanković 6, Lucija Cvijanović 18, Anđela Lovrić, Nera Cvijanović 3, Ema Barbir 21, Petra Marinović, Josipa Oršulić 32, Iva Žderić 17, Gabrijela Čupić, Anamarija Nikolac 19 i Mihaela Mataga. Trener: prof. Ivan Jerković.

 

Piše: Neven Vicić

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.