RAVNATELJICA DJEČJEG VRTIĆA SMIJENJENA JER NIJE PRIHVATILA NOVU VLAST!?

0

Sanda Zekaj razriješena je dužnosti ravnateljice Dječjeg vrtića Ploče, a za vršiteljicu dužnosti ravnateljice imenovana je Ljiljana Bogunović, odgojitelja predškolske djece u pločanskom Vrtiću. Smjena je izglasana na prijedlog Upravnog vijeća Dječjeg vrtića, rezultatom devet (SDP, HSS, PLS,NL) naprema sedam (HDZ,HSLS).

ivana milicevicPredsjednica Upravnog vijeća Vrtića Ivana Miličević izvijestila je članove Gradskoga vijeća kako smatra da su u radu Sande Zekaj utvrđene nepravilnosti, te ju je optužila za opstrukciju i nesuradnju s Upravnim vijećem. Pri tome je navodila, kako kaže, nepravilnosti pri upisu djece, nedostavljanje dokumentacije o nadogradnji Vrtića, ignoriranje zahtjeva Upravnog vijeća da odredi osobu koja će je mijenjati u slučaju odsustva, ignoriranje zahtjeva Upravnog vijeća da pozove voditeljice područnih vrtića koje bi referirale potrebe za materijalnim sredstvima, odbijanje predočenja dokumentacije za rad i poslovanje Vrtića, neizvješćivanje Upravnog vijeća o zapisniku Prosvjetne inspekcije, pozvane od strane Osnivača i sl.

U ime Kluba vijećnika HDZ-a Tatjana Pavić suprotnim je argumentima kontrirala tvrdnjama predsjednice Upravnog vijeća. Istaknula je kako ravnateljica niti u jednom trenutku, svojim radom ili neradom, nije ugrozila rad ustanove, o čemu svjedoči i zapisnik Prosvjetne inspekcije u kojem se navodi da je ravnateljica sukladno ovlastima iz Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju predlagala kandidate koji ispunjavanju uvjete za popunu radnog mjesta, a da ih je Upravno vijeće, bez obrazloženja odbilo, dok su drugi navodi iz zapisnika minorne naravi. „Jasno je da smjena ravnateljice nije zbog kršenja zakonskih i statutarnih obveza, nego baš zato što se ona izričito držala Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju, Zakona o ustanovama i Statuta Vrtića, te drugih akata“, rekla je Pavić.

Za Krešimira Šunjića (HDZ) ključna je uvodna rečenica izlaganje Ivane Miličević, kada je ustvrdila kako ravnateljica nije prihvatila novu vlast „izabranu velikom većinom glasova naših građana“. Niti za njegovoga stranačkog kolegu Antu Vukovića nema dileme, riječ je, kako je istaknuo, o čistoj političkoj smjeni. Gradski vijećnik HDZ-a Krešimir Vejić uvjeren je kako se kreiraju umjetne krize i kaos u ustanovi koja, s obzirom na uvjete, relativno dobro funkcionira, usprkos ograničenim kapacitetima, djeca imaju relativno dobru skrb, pokušava se osigurati što bolji standard, a roditelji nemaju većih primjedbi.

Jelena Medak (SDP), zamjenica predsjednice Upravnog vijeća Vrtića istaknula je, između ostaloga, kako je izostala potrebna suradnja, te da je bila zakinuta za potrebne informacije. Vejić je, pak, zaključio kako će ravnateljica dobiti izglednu tužbu. „Je li sve ovo bilo potrebno kada se zna da joj mandat ističe za pet mjeseci?“, upitao je.

Nakon što je Zekaj smijenjena, a Ljiljana Bogunović, također omjerom devet naprema sedam izabrana za v.d. ravnateljice, Vejića je zanimalo je li bilo još kandidata koji su ispunjavali uvjete, a Miličević mu je odgovorila  da je bilo zainteresiranih koji nisu ispunjavali uvjete, dok oni koji su uvjete ispunjavali nisu bili zainteresirani.

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.