OSVRT NA UTAKMICE 3. HNL: Neretvanski klubovi uspješni na startu prvenstva

0

U prvom kolu prvenstva 3. HNL Jug, tri neretvanska predstavnika osvojila su sedam bodova, s naznakom da je Neretva protiv Kamena odigrala samo 0:0, dok su Jadran LP (u gostima) i Neretvanac kod kuće ostvarili pobjede, piše u osvrtu na portalu Metković News.

Neretva, povratnik u Treću ligu nije razočarala su srazu s Kamenom, ali do pobjede nije stigla.

Metkovci su tijekom susreta bili nadmoćniji, imali su više od igre i stvorili su više prilika za pogotke. Kamen se zavukao na svoju polovicu i čekao priliku za kontraudare. Nažalost, napadači Neretve niti jednom nisu uspjeli pogoditi, iako je bilo izgleda.

Prilike su propustili Erjauc (7 minuta), Raguž je pogodio vratnicu, Sršen nije uspio u 15., 41. i u 64. minuti, Duje Batinović u  70. i Bondža u 88.

Očito je da glavni Neretvini strijelci još nisu namjestili svoje nišanske sprave, ali smo uvjereni da će proraditi. Tijekom susreta bilo je i nekoliko pogrešaka, koje se ne bi smjele događati, pa će trener Galov sigurno raditi na njihovom otklanjanju.

Vjerujemo da bi igra bila brža da je igrao kapetan Ante Batinović, koji se nažalost ozlijedio.

Gosti su imali dvije  prilike, i oba puta izvrsno je reagirao Emir Mulać. Ako promatramo igru novih igrača Neretve, vidljivo je da Glibo i Kožul znaju posao, i da će Erjauc u nastavku prvenstva imati priliku za dokazivanje.

Najuvjerljiviju pobjedu ostvario je Jadran LP i to na gostovanju kod Imotskog. Pločani su čak šest puta pogodlili imotsku mrežu, a Marijan Šuto, 21-godišnjak ponikao u Zmijavcima sam je pogodio četiri puta. Očito je da na Jadrana LP valja ozbiljno računati u nastavku prvenstva, a vjerujemo da je njihova pobjeda u Imotskom i rezultat inata prema nekim novinarima koji su toj momčadi prognozirali plasman u donjem dijelu ljestvice.

Ipak u gostima postići 6:1 pobjedu, ne događa se svaki dan.

Neretvanac je ponovno okupio respektabilnu momčad, vratili su se Deak, Zovko i još neki igrači, Vasilj igra sve bolje. Stoga i ne čudi 2:1 pobjeda protiv Hrvaca, a kako će biti u nastavku vidjet će se.

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.