„DALMATINKA II.“ – „SPLIT 2010. II.“ 21-27 (10-16)

0

Druga ekipa splitskog prvoligaša bila je bolja od odgovarajuće ekipe domaćih rukometašica.

Tijekom čitavog susreta Splićanke su igrale veoma dobro pa stoga domaće rukometašice su stalno bile u rezultatskom zaostatku. U određenim trenucima zaigravši bolje u obrani „Dalmatinka“ bi se približila, ali bi u tim dijelovima utakmice Split 2010.) zaigrao bolje postigavši par pogodaka u nizu te je prednost gošća opet bila nedostižna.

Prvo poluvrijeme završilo je vodstvom gošća od šest pogodaka razlike (16-10). U drugom poluvremenu domaće su popravile igru i uspješno parirale Splićankama. Kad bismo gledali samo drugih 30 minuta, rezultat je neodlučan. Međutim, postigavši u prvom dijelu susreta šest pogodaka više, „Split 2010.“ se zadovoljio vodstvom te nije posebice nastojao povećati prednost, makar ne možemo ne priznati da je „Dalmatinka u drugom poluvremenu igrala bolje. Krajnji rezultat je glasio 27-21 za gošće.

U njihovim redovima napose su se istaknule Sara Sablić, Ana Buljan i Klara Rubić. Međutim ne bismo pogriješili kad bismo njima dodali i sve ostale koje su ulazile u igru. Na vratima Ana Mrkonjić imala je solidan prosjek obrana.

„Dalmatinkine“ rukometašice nastojale su sustići vodstvo gošća, li im to nije polazilo za rukom. U njihovim redovima najbolja i najefikasnija bila je Iva Žderić. Ostale su se zalagale, ali ne možemo reći da ne mogu pružiti znatno više.

U jednoj prvenstvenoj utakmici prvi put je nastupila nova akvizicija Anđela Sušak koja je došla iz „Metkovića“. Igrala je vrlo borbeno i privukla je na sebe pozornost malobrojnih gledatelja. Očito je da će ona biti pojačanje u redovima Pločanka i to prvenstveno na vanjskoj poziciji.

Sudkinje su dobro vodile susret.

            „DALMATINKA II“: Petra Sršen, Antonija Rotim, Lucija Cvijanović 2, Lana Jarak 2, Anđela Sušak 2, Ema Barbir, Petra Marinović, Magdalena Žderić, Josipa Oršulić 7 (4), Iva Žderić 6, Gabrijela Čupić, Anamarija Nikolac 2 i Mia Družijanić. TRENER: prof. Ivan Jerković

„SPLIT 2010. II.“: Ana Mrkonjić, Marija Banović 4, Mila Tonković 1, Ana Buljan 6, Anđela Romić 1, Margarita Škarić 2, Klara Birtić, Klara Kalajžić, Sara Sablić 6 (1), Klara Rubić 4, Vana Bešker 1 i Ivona Topić 2. TRENER: Mirko Bašić

SUDKINJE: Anđela Maloča iz Solina i Lucija Srdanović iz Splita. Opunomoćenik organizatora i nadzornik suđenja Vladimir Šerić iz Splita.

Piše: Neven Vicić

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.