PRVA HL (Ž): Dan za zaborav “Dalmatinke”!

0

Ne pamti se kad je Dalmatinka pružila tako slabu igru, kako u obrani, tako i u napadu. Split 2010., koji je imao samo jednu pobjedu, slavio je usred Ploča u dalmatinskom ogledu u 12. kolu Prve hrvatske lige sa čak 38:22! Dalmatinka ima sedam pobjeda, a ovo joj je peti poraz. Split 2010. je stigao do druge pobjede, ima jedan remi i osam poraza, prenosi dubrovački vjesnik.

Pločanke su bolje otvorile utakmicu. Imale do sredine prvog poluvremena vodstvo, a tada je uslijedila ‘crna rupa’. Splićanke su na odmor otišle s osam pogodaka prednosti (18:10). Split je krajem prvog i početkom drugog poluvremena nanizao devet pogodaka!

U redovima Splita 2010. nezaustavljive su bile Maja Kožnjak i Lucija Ercegović. U redovima Dalmatinke najviše – pet pogodaka – postigla je Magdalena Žderić, četiri Anđela Sušak, tri Lana Jarak, po dva Renata Vladimir, Anđela Zelić i Marija Radoš, te po jedan Lucija Cvijanović, Ema Barbir, Iva Žderić i Andrea Klarić. Andrijana Vlatka Jelčić i Petra Marinović imale su po dvije obrane. Još su igrale Josipa Oršulić, Matea Krilić i Anamarija Nikolac.

Dalmatinka je slobodna u posljednjem, 13. kolu prvog dijela. Prvi dio je zaključila s 14 bodova. Dobiila je kod kuće Zrinski, Sesvete, Zamet, Umag i Murvicu, a u gostima Trešnjevku i Osijek. Kod kuće izgubila od Lokomotive, Bjelovara i Splita 2010., te u gostima od Podravke Vegete i Koke.

U 14. kolu, prvom drugog dijela, Dalmatinka je 2. veljače gost Zrinskog.

Piše: Branko Kulidžan

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.