HUTCHINSON I BARBIR POSADILI STABLO LIMUNA U ZNAK OČUVANJA PRIRODE

0

Poznati ekološki aktivist Martin Hutchinson, u suradnji s Eduardom Barbirom, zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe Ploče, posadio je u blizini Vatrogasnog doma stablo limuna kako bi simbolično ukazao na potrebu očuvanja okoliša.

stablo (2)

Hutchinson i njegov vjerni petogodišnji pas Starsky su na velikoj višegodišnjoj europskoj turneji, na kojoj ljudima žele skrenuti pozornost na potrebu zaštite okoliša. Tako su se zaustavili u Pločama, gdje su im domaćini bili pločanski vatrogasci, odnosno bivše kolege, jer je i sam Hutch, kako voli da ga se zove, 15 godina radio kao profesionalni vatrogasac. Sada već 14 godina putuje svijetom posebno uređenim biciklom, na kojem ima mjesta samo za njega i psa, i skreće pažnju ljudima na opasnost od klimatskih promjena i nebrige o prirodi. Do sada su on i Starsky obišli 12 europskih država, u kojima su radili video priloge i upozoravali na negativnosti, ali i pohvaljivali pozitivne stvari.

stablo (1)

Hurchinson je do sada prešao 34 tisuće kilometara, od toga na biciklu 22 tisuće kilometara, posjetio preko 70 škola u kojima je držao predavanja i zasadio stotine stabala. Od 2016. obišao je Francusku, Španjolsku, Belgiju, Portugal, Luksemburg, Italiju, Nizozemsku, Sloveniju, Austriju, Slovačku i Mađarsku, a sada putuje kroz Hrvatsku.

stablo (3)

Pločanski vatrogasci priredili su mu srdačan doček i nisu krili oduševljenje njegovim dolaskom, a zapovjednik postrojbe Eduard Barbir pokazao mu je grad i okolicu, posebice Baćinska jezera. Nakon posjeta vatrogascima, svjetski putnik gostovao je u Osnovnoj školi Vladimir Nazor u Pločama i učenicima održao zanimljivo predavanje.

Share.

About Author

Comments are closed.